Praktikandid kui tulevikuinvesteering

Praktikantide väärtustamine võib tööjõupõuas ettevõtetele kordades tagasi teenida. Parematel aastatel on enam kui poolesajast koolinoorest tööandjaile truuks jäänud koguni kolmveerand.

Reedel Masinatööstuse Liidu eestvedamisel TTÜs toimunud Engingeering Students konverentsil tutvustasid suurettevõtete Eesti esindajad ülikoolirahvale praktikavõimalusi. Kui noortele on (üli)koolipraktika parim viis üleminekuks tudengipõlvest tööellu, siis tööandjad saavad noori kaasates juba varakult kaardistada tulevikutalendid. Tuleb vaid aru saada, et noorte oskused ei saa kohe alguses olla samast klassist, mis ülikoolis omandatud teoreetiline baas.

„Uue võimalusena on tänavu loomisel rahvusvaheline praktikaprogramm, mille raames on tudengitel võimalus läbida praktika ABB-s mõnes teises riigis, et saada rahvusvahelisi kogemusi,“ tutvustas ABB Balti riikide värbamisjuht Gerda Markus.

Viie aastaga praktikandist osakonnajuhiks

Protsessiseadmeid valmistav Estanc AS jagab praktika kaheks: kontori- ja tehasepraktika. Kuna ettevõtte tootmine on projektipõhine ja tellimused keerukad, peab ka meeskond evima väga kõrgetasemelist kvalifikatsiooni. Sestap piirdub tehasepraktika üliõpilastele vähem kui nädalase vaatlusperioodiga.

„Eesmärk on anda huvilistele ülevaade ja süvendada nende huvi. Masinaid õpilased paraku kasutada ei saa. Igal aastal uudistab meie tootmispoolt u 55 praktikanti,“ rääkis personalijuht Siret Raigla.

Loe pikemalt Äripäevast

Osale arutelus

  • Lennart Käämer, Äripäev

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara