Autor: Tööstusuudised.ee • 4. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehnopol: digitaliseerimine on tööstuses möödapääsmatu

Neljas tööstusrevolutsioon kogub hoogu terves maailmas.
Foto: Pixabay
Tööstuse digitaliseerimisest on saanud möödapääsmatu teema, kui räägime tööstusettevõtete konkurentsis püsimisest ja tootmisefektiivsuse kasvatamisest, ütleb Teaduspargi Tehnopol arendusjuht Kadi Villers.

Eesti tööstuses loodav lisandväärtus inimese kohta on vähem kui pool Euroopa keskmisest. Samas moodustab tööstustoodang umbes 75% meie riigi ekspordist ja mõjutab seeläbi oluliselt Eesti üldist majanduslikku käekäiku. 

Teaduspargi Tehnopol arendusjuhi Kadi Villersi sõnul peame aktiivselt otsima võimalusi, kuidas tootmist automatiseerida ja efektiivsemaks muuta. Neljas tööstusrevolutsioon on terves maailmas hoogu kogumas ning digitaalse tootmise uusi tehnoloogiaid töötatakse välja ja võetakse kasutusele järjest enamates tööstusettevõtetes. Tänaseks on selge, et eelmise tööstusajastu lahendustega digitööstuse keskkonnas kaua konkurentsis ei püsi, seega peab tuleviku maailmas iga tööstus olema tark tööstus.

Villersi sõnul on tööstuse digitaliseerimisest on saanud möödapääsmatu teema, kui räägime tööstusettevõtete konkurentsis püsimisest, tootmisefektiivsuse kasvatamisest ning innovatsioonist ja revolutsioonist tööstussektoris.

19.-21. jaanuaril korraldab EAS koostöös Teaduspargiga Tehnopol targa tööstuse arendusmaratoni, mille käigus kogutakse kokku targa tööstuse arendamist pidurdavaid probleeme ning töötatakse välja uusi põnevaid lahendusi.   

Esimene hackathon keskendub tarneahela planeerimisega seotud probleemide lahendamisele. Kõikidel Eesti tööstusettevõtetel on võimalus esitada arendusmaratonile oma probleem või kitsaskoht, millele nad soovivad leida senisest efektiivsemat, odavamat, kiiremat või paremat lahendust ja asuda seda koos oma valdkonna proffidega lahendama.

Arendusmaratonile lahendamiseks pakutud teemadest võib näitena tuua Woodpecker Systems´i, mis otsib kiiremaid ja efektiivsemaid lahendusi puiduettevõtete vahelise tellimuste, saatelehtede ja tootmisinfo edastamiseks. Samuti Cannery, mis otsib väiketootjate jaoks efektiivsemat võimalust jookide pakendamisele ja sellega seotud aruandlusele.

Osalejaid nõustavad nädalavahetusel oma ala professionaalid Nortalist, Helmesest, Defendecist, Proeksperdist ja tunnustatud tööstussektori mentorid nagu Ingrid Joost (TTÜ), Tarmo Saidla (ABB), Aleksandr Miina (Lean Enterprise Estonia) ja Asko Kruusement (Sinatead).

Tallinna Teaduspargis Tehnopol toimuval arendmusmaratonil on oodatud kaasa lööma kõik töösturid, IT-ettevõtted, startupid, tudengid, arendajad, disainerid, turundajad ja teised targa tööstuse valdkonna huvilised. Osalemine on tasuta.

Projekti rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.

Loe lisa ja registreeri SIIN.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077