Autor: Tööstusuudised.ee • 2. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööstusuudised.ee loetuimad lood 2017

Custom Metali omanik Joosep Mäe ja uus fiiberlaser.
Foto: Tööstusuudised.ee
Avaldame pingerea uudistest ja artiklitest, mida loeti 2017. aastal teemaveebis tööstusuudised.ee kõige rohkem.

1. Custom Metal investeeris üle poole miljoni euro fiiberlaserisse

Metallitööstus Custom Metal OÜ investeeris enam kui pool miljonit eurot Amada fiiberlaserisse, mille abil plaanib ettevõte siseneda lehtmetalli töötlemise turule.

2. Ettevõtjad tööjõukriisist: elame nagu kõrbes

Süvenev tööjõupuudus on ettevõtjate jaoks üha tõsisem mure: tootlikkus kannatab ja bürokraatia sööb närve. Lahendina nähakse immigrantide sissetoomist või avalikku sektori kärpimist.

3. Radius Machining avas pidulikult uue tehase

Metallitööstus Radius Machining avas 17. märtsil lennujaama lähedal Mõigu tööstuspargis uue 3000-ruutmeetrise tehase.

4. Erik Sakkov: maailmal on Eesti juhtidest täiesti ükskõik

Kurb vastus küsimusele, mida maailm meie juhtidest arvab, on see, et neil on täiesti ükskõik, ütleb endine Tallinna Lennujaama juht Erik Sakkov, kes esineb 2. ja 3. märtsil Pärnu Tarneahelakonverentsil.

5. Silindritootja BHC neli aastat arendust

Viljandis hüdrosilindreid tootev BHC läbib praegu arenguprogrammi, mis hõlmab nii uut tootmishoonet ja kaubamärki kui ka tootmise digitaliseerimist. Programmi kestvus on kolm-neli aastat ja seni on investeeritud kaks miljonit eurot.

6. Spordirõivaste tootja Trimtex investeerib 4 miljonit uude tehasesse

Spordirõivaste tootja Trimtex investeerib ligi neli miljonit eurot uude, Loode-Pärnu tööstuskülla rajatavasse tehasesse, mis on praegusest tootmishoonest pea kaks korda suurem.

7. Harmet hakkab metalltooteid tootma

Moodulmajade tootja Harmet on hoogsalt arenemas ja nüüd plaanib ettevõte alustada taas metalltoodete tootmisega oma esimeses Tutermaal asuvas tehases, kus on tootmispinda pea 3000 ruutmeetrit.

8. Custom Metal laiendab tootmist

Metallitööstus Custom Metal OÜ laiendab seoses kiire kasvuga olemasolevas tootmishoones 250 ruutmeetri võrra pinda. Pärast laiendust on ettevõttel kokku 950 ruutmeetrit pinda.

9. 21 ettevõtet alustavad Saksa turu vallutamist

Tänasest käivitati Tallinnas ambitsioonikas pooleaastane programm „Missioon Saksamaa“, mille käigus saavad 21 Eesti ettevõtet, teiste seas Baltika, Värska Vesi, Salvest ja Liviko, põhjaliku ettevalmistuse, et laiendada ekspordimüüki Euroopa südames Saksamaal.

10. Lemeks rajab 30 miljoni eest uue tehase

Puidutöötlemise ja metsavarumise ettevõte Lemeks investeerib 30 miljonit eurot ja loob kuni 150 uut töökohta, teatas ettevõte.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077