Ees on kas digiedu või seisak

Rahvusvahelise tulevikutöö raporti koostanud juhtimiskonsultatsioonifirma McKinsey & Company partner Jacob Stauni hinnangul on Eestil hea võimalus püsida digitaliseerimisel esirinnas.
Rahvusvahelise tulevikutöö raporti koostanud juhtimiskonsultatsioonifirma...

Euroopa tulevikutöö raport näitab, et edukas digitaliseerimine loob meile uue majanduse ja tööturu. Teistest maha jäädes ootab meid vastupidine tulevik.

Rahvusvahelise tulevikutöö raporti koostanud juhtimiskonsultatsioonifirma McKinsey & Company partner Jacob Staun rääkis, et me seisame silmitsi tehnoloogia uue lainega, mis on võimalus väikeste avatud majanduste jaoks, nagu Eesti, kirjutab Äripäev. 

„Eestis on avalikul sektoril päris hea stardipositsioon ja me soovitame selles uuringus näidata eeskuju uute tehnoloogiate kasutusele võtmisel. Tuleb investeerida teadus- ja arendustegevusse ja seadusandlusega soodustada digitaliseerimist ning kaotada takistused ja mõelda, kuidas saaks tehnoloogiat kiiremini majanduse kasuks kasutada,“ ütles Staun ja märkis, et siin saab riik olla erasektorile eeskujuks.

Tulevikutöö raport väidab, et digitaliseerimine aitab Eesti välja madala tootlikkuse lõksust, loob uusi töökohti, kasvatab kiiremini ühiskonna jõukust ja annab võimaluse kujundada õnnelikke ja eneseteostust võimaldavaid töökohti. Raport prognoosib, et aastaks 2030 loob edukas digitaliseerimine siin 30 000 uut töökohta. Ilma digitaliseerimata jääks aga töökohti vähemaks.

Loe pikemalt Äripäevast

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara