9. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-Profiili päästmisele tõmmati pidurit

E-Profiili juht Toomas Jõgi.
Foto: Eiko Kink
Võlausaldajad keeldusid raskustesse vajunud E-Profiili saneerimiskava kinnitamisest, samal ajal otsib firma Norras tegutsev partner vastuseid.

Nafta- ja gaasitööstusele metallkonstruktsioone ja seadmeid tootva, paarkümmend aastat tegutsenud E-Profiili juhid saatsid võlausaldajate keeldumise järel kohtusse avalduse, et kohus siiski kinnitaks saneerimiskava ja määraks eksperdid kava hindamiseks. Eelmisel nädalal laekus kohtusse ka mullu E-Profiili aktsionäride sekka tulnud Technobalti tütarfirma pankrotiavaldus E-Profiili vastu. Kohus liitis asjad ja esimene eelistung on järgmisel reedel, kirjutab Äripäev

Küsimused on aga kerkinud nafta- ja gaasifirmadele vajalike seadmete ülemaailmsel tarnijal, Ameerika firma NOV Norra harul, kes püüab mõista, millises olukorras täpsemalt Eesti firma on. „Meil on olnud tunne, et midagi on korrast ära, aga polnud kindlad, milles asi. Oletasime, et neil on rahamured,“ ütles firma NOV Rig Systems ostujuht Geir Håkon Opheim.

Äripäev kirjutas läinud nädalal, et alles eelmise aasta detsembris uusi aktsionäre kaasanud E-Profiil maadleb hiigelvõlaga, mis ulatub üle 36 miljoni euro. Norras tegutsevale ettevõttele NOV Rig Systems tuli info E-Profiili raskustest ootamatult.

Võlausaldajate ringi norrakad ei kuulu, kuid eestlased on neile üle kümne aasta töid teinud ning probleeme pole siiani üles kerkinud. NOV Rig Systemsi ostujuht Geir Håkon Opheim tõdes, et ei tea praegu toimuva täpseid asjaolusid.

„E-Profiil on meile infot andnud, aga võib-olla mitte kõike – ilmselt tegelevad ellujäämisega. Pole lõbus öelda, et meil on nüüd probleemid. Olen vaid kuulujutte kuulnud. Loodame, et E-Profiil jääb ellu. Nad töötavad praegugi meile ja kõik ei kulge võib-olla nii sujuvalt, nagu varem, aga vähemalt töö käib,“ rääkis Opheim.

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077