Autorid: Lauri Leet, Lauri Leet, kaasautor • 21. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estanc paneb Männiku tehase aasta lõpus kinni

Mihkel ja Raigo Tammo Jüri tehase uues hoones.
Foto: Harro Puusild
Metallitööstus Estanc kolib tootmise aasta lõpuks täielikult üle Jüri Tööstusparki ja paneb Männiku tehase kinni.

Estanci omanik Raigo Tammo räägib septembri tööstuse erilehes, et käesoleval aasta suve alguses alustas ettevõte uue tehase ehitusega ning hoone karp sai septembri alguseks kokku.

Jüri Tööstusparki kerkinud tehasest asutakse sisustama oktoobris ning novembri alguseks on plaanis seal juba tootmine käivitada. Tammo märgib, et kui kerkiv tehas valmis saab, on Estancil tootmispinda kokku 15 000 ruutmeetrit.

Estanci tegevjuht Mihkel Tammo ja omanik Raigo Tammo esinevad koos 30. novembril 2017 toimuval konverentsil Tööstuse Äriplaan 2018, kus tutvustavad lähemalt ettevõtte edasisi plaane. Näiteks tuleb juttu sellest, et laevaehitajad peavad ehitama aina keskkonnasõbralikumaid laevu ja see mõjutab otseselt scrubberite nõudlust. Estanc on ehitanud scrubber’i nii maailma suurimale kruiisi- kui ka konteinerlaevale.

Teiste teemade hulgas räägime tänavusel konverentsil ka Eesti meretööstuse väljavaadetest. 

Loe programmi SIIT ja registeeri SIIN

„Aastavahetuse paiku sulgeme Männikul asuva ligi 3000-ruutmeetrise tehase, mis on vananenud ja ebaefektiivne. Seal on väiksemad ukseavad ja kraanade maksimum 30 tonni - Jüris on need 100 tonni. Taoliste väiksemate toodete osas on konkurents suur, pakkujaid palju, nii et tulu sealt firmale ei teki.” Seega liiguvad Männikult Jürisse ka 155 ettevõtte töötajat ning sinna liigub ka firma põhikontor.

Jürisse rajatakse Tammo sõnul ettevõtte järjekorras teine roostevaba metalli töötlev hall. „Esimeses Jürisse rajatud roostevaba metalli tootmishallis on 60-tonnise tõstejõuga kraanad ning arvasime, et sellest tõstejõust piisab, aga valdkond on nii edasi arenenud, et nüüd jääme juba kaaluliselt jänni.” Selleks oligi vaja juurde ehitada praegu valmiv 100-tonnise tõstejõuga tehas.

NB! Estanci omanik Raigo Tammo ning tegevjuht ja poeg Mihkel Tammo räägivad laienemist, pereettevõtlusest ja muust põnevast juba 27. septembril ilmuvas tööstuse erilehes.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077