Autor: Tööstusuudised.ee • 6. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

DNB pank finantseerib 1,46 miljoni euroga Toom Tekstiili hoonete ehitust

Toom Tekstiili vabrik Viljandis.
Foto: Andras Kralla
DNB pank finantseerib 1,46 miljoni euro ulatuses Toom Tekstiil AS poolt Viljandisse rajatavate hoonete ehitust ja tootmisseadmete uuendamist. Ettevõtte uued lao- ja tootmispinnad valmivad septembri jooksul.

“Eesti viimaste kvartalite soliidse majanduskasvu üheks veduriks on tootmismahtusid kasvatav tööstussektor,” ütles DNB ettevõtete panganduse juht Krõõt Kilvet pressiteates. Toom Tekstiili Viljandis asuva 4766-ruutmeetrise kogupinnaga kolme uue hoone ehituse finantseerimine on pangajuhi sõnul näide tarka majandusse tehtavast investeeringust.

“Kaasaegsed tootmisseadmed ja kõrgelt kvalifitseeritud töötajad on Eesti juhtivast kodutekstiili, madratsite ja mittekootud materjalide tootjast kasvatanud arvestatava partneri kogu Euroopa jaoks,” lisas Kilvet.

Toom Tekstiili juhi Illimar Toomi sõnul saab ettevõte laiendusega juurde kasvuks vajalikud laoruumid ja tootmispinna. Varem Tallinnas asunud madratsitootmine on nüüdseks täielikult Viljandisse üle kolitud ning just voodite ja madratsite valmistamiseks uusi hooneid vaja lähebki. “Uute investeeringute eesmärk on suurendada voodite, madratsite ning heli- ja soojusisolatsioonimaterjalide tootmist. Selle tarbeks investeerime DNB abiga ka tootmisseadmetesse ca 600 000 eurot,” lisas ta.

DNB on üks Põhjamaade suuremaid finantsgruppe ja Norra turuliider, pakkudes suurt valikut finantstooteid nii era- kui ka äriklientidele. DNB tegutseb 18 riigis üle maailma ning grupi varade maht oli 2016. aasta neljanda kvartali lõpus 2 653 miljardit Norra krooni. DNB on hetkel maailmas üks paremini kapitaliseeritud pankasid. 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077