31. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Harju Elekter majanduskasvust: muutust on tunda

Harju Elektri peadirektor Andres Allikmäe.
Foto: Andras Kralla
Buumi veel pole, kuid majandus on stagnatsioonist väljunud, ütles teises kvartalis pea poole võrra kasvanud Harju Elektri peadirektor Andres Allikmäe.

Statistikaameti andmetel kasvas teises kvartalis majandus 5,7%, mis on viimaste aastate kiireim ja tugevaim kasv. Elektriseadmete tootja Harju Elektri peadirektori Andres Allikmäe sõnul annab igati tunda, et majandus on läinud paremini. „Kindlasti asjad edenevad positiivses suunas, vahe on märgata. Vaadake kui palju autosid on sadamas koormatega soome poole sõitmas,“ ütles ta. Sellegipoolest ei julge Allikmäe väita, justkui oleks Eesti majandus jõudnud buumi. „Pigem võib öelda, et oleme stagnatsioonist välja tulnud,“ ütles ta.

Allikmäe sõnul on praegune kiire majanduskasv ekspordi nägu. Kuna Skandinaavial läheb praegu hästi, on suund edasiseks majanduskasvuks hea. Harju Elektril läheb enamus müügist ekspordiks – koduturg Eestis hõlmab neil vaid 20% kogumüügist.

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077