Elektritoodang juulis vähenes

Elektriliinid.
Elektriliinid.

Eesti elektritoodang vähenes juulikuus aasta varasemaga võrreldes 8 protsenti 769 gigavatt-tunnini.

Elektritarbimine moodustas kokku 571 gigavatt-tundi, jäädes aasta varasemaga võrreldes samale tasemele, teatas Elering. 

Tootmine taastuvatest allikatest kerkis 27 protsenti 95 gigavatt-tunnini, samal ajal kui tootmine mittetaastuvatest vähenes 11 protsenti 674 gigavatt-tunnini. Taastuvatest allikatest toodetud elektri osakaaluks sisemaise tarbimise suhtes kujunes 14,8 protsenti. Kuu kokkuvõttes ületas kohalik tootmine elektritarbimist 198 gigavatt-tunni ulatuses.

Elektri kaubanduslik import kasvas mullusega võrreldes ligikaudu neljandiku võrra 263 gigavatt-tunnini. Elektri kaubanduslik eksport vähenes samal ajal kolm protsenti, moodustades kokku 454 gigavatt-tundi.

Elektri impordist 96 protsenti tuli läbi Eesti-Soome ühenduste ja neli protsenti pärines Läti suunalt. Elektri ekspordist 93 protsenti läks Lätti ning ülejäänud seitse protsenti Soome. Kuu lõpu seisuga moodustas Eesti elektrikaubandusbilansi netoeksport 191 gigavatt-tundi.

Baltikumi summaarne elektritoodang vähenes möödunud aasta juuliga võrreldes kolm protsenti, kuid tarbimine püsis muutumatuna. Kolme riigi elektribilanss oli 612 gigavatt-tunniga defitsiidis, mis moodustas ligikaudu kolmandiku Baltikumi juulikuu kogutarbimisest.

Põhjamaades kasvas tootmine kuus ja tarbimine kaks protsenti. Juulikuu bilanss oli 1800 gigavatt-tunni ulatuses ülejäägis.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Tallinn Shipyard otsib LAEVAREMONDITEHASE TEGEVJUHTI

Tallinn Shipyard OÜ

26. november 2017

Teabevara