Ühendkuningriigi tööstus rauges

Big Ben Londonis.
Big Ben Londonis.

Ühendkuningriigi teise kvartali majandustulemustele lisas pettumust stagnatsioon tööstuses ning kaubandusdefitsiidi suurenemine, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

Tööstustoodang tõusis juunis 0,5%, mis ületas majandusteadlaste prognoosi. Kasv oli tingitud suurenenud naftatoodangust.

Töötleva tööstuse numbrid jäid muutumata tänu autotööstuse toodangu 6,7% langusele. Ehitussektori toodang langes üllatavalt 0,1% ja kaubandusdefitsiit tõusis 9 kuu kõrgeimale tasemele ehk 4,6 miljardi naelani tänu vähenenud ekspordile ning suurenenud impordile.

Bloombergi sõnul aitas negatiivseid kodumaised tulemusi osaliselt kompenseerida suurenenud nõudlus ülemeremaadel. Inflatsioon on kuningriigis kasvanud oodatust kiiremini, millele pole palkade kasv järele jõudnud.

Teise kvartalis langes tööstustoodang 0,4%, ehitustoodang 1,3% oodatud 0,9% asemel, vähendades sisemajanduse koguprodukti 0,01%. Teises kvartalis oli Ühendkuningriigi majanduskasv ainult 0,3%, mis oli poole väiksem võrreldes ELi keskmisega ning tänu millele jättis Inglismaa keskpank intressimäärad samaks.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Ferrometal otsib B2B KLIENDIHALDURIT

M-Partner HR OÜ

24. august 2017

Coma Investing otsib EKSPORDIMÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

31. august 2017

NPM Silmet otsib TEHNIKAVALDKONNA HOOLDUSJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Käsi­raamatud