Kalev kasvatas kasumit

Kalevi kommid.
Kalevi kommid.

Maiustusi tootev Kalev kasvatas käivet ning kasum ulatus peaaegu 6 miljoni euroni.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et ðokolaadi ja muude maiustuste tootja Kalev AS kasvatas 2016. aastal käivet 7 protsenti, 46,73 miljoni euroni. Ärikasum suurenes 1,2 miljoni võrra ning ulatus 5,68 miljoni euroni.

Ettevõttes töötas mullu keskmiselt 387 inimest, võrreldes eelneva aastaga langes see näitaja 14 võrra. Käive töötaja kohta suurenes 11 protsenti, 120 757 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 4 protsenti, 1204 euroni kuus.

AS Kalevi mahuline kogumüük 2016. majandusaastal ulatus 10 481 tonnini (eelnenud perioodil oli mahuline kogumüük 9 362 tonni), millest realiseeriti 91 protsenti koduturul ja 9 protsenti eksportturgudel, kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes. Kõige rohkem müüdi ekspordiks kaupu Lätis, Norras, Soomes, Venemaal ja Rootsis.

Kalevi turuosa ulatus eelmisel aastal (käibe poolest) 41,7protsendini. Eelneval aastal oli turuosa 39,7 protsenti.

„Ettevõtte prioriteediks on ka uuel aruandperioodil koduturg ning siinsed tarbijad, kuid jätkuvalt on ootus ka ekspordi osatähtsuse kasvatamisel, seda peamiselt lähiturgudel,“ kirjutas Kalevi juhtkond aruandes. „2017. aastal on Kalevi jaoks olulised märksõnad innovatsioon, kvaliteet, tootmisefektiivsu ning töökeskkond ja selle ohutus.“

Kalevi emafirma on Soome ettevõte Orkla Confectionery & Snacs Finland Ab. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal Kalevist dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara