Autor: Tööstusuudised.ee • 8. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Palmako siseneb Norra turule otse oma esindusega

Palmako tehas Luunjas.
Foto: Väinu Rozental
AS Palmako asutas Norras tütarettevõtte Palmako Norge AS, millega loodetakse senisest veelgi jõulisemalt oma toodetega Norra turule siseneda ning kasvatada käivet Skandinaavia suunal.

Uus ettevõte on järjekordne samm Palmako müügiorganisatsiooni strateegilise arenguplaani elluviimisest, mis peaks tagama efektiivsuse ettevõtte müügi- ja klienditeeninduse protsessides, teatas Eesti Puitmajaliit. 

Norra ei ole Palmako jaoks täiesti uus ja tundmatu turg. Oma tooteid on sinna distribuutorite kaudu müüdud juba aastaid ja just senine kogemus andis kindlust siseneda Norra turule jõulisemalt ja otse, oma tütarettevõtte – Palmako Norge AS kaudu. Palmako tootevalikusse kuuluvad kõikvõimalikud puidust tooted aeda – aiamajad, paviljonid, laste mängumajad, autovarjualused, tööriistakuurid, aiamööbel, aiapiirded, lillepotid, terrassilauad. Lisaks toodetakse Palmakos ümarfreesitud ja süvaimmutatud puidust aiaposte ja teisi süvaimmutatud puittooteid, liimpuitu, valmiselementidest tehasemaju elumajadeks ning küttegraanuleid. Üle 95% toodangust eksporditakse, peamiselt Euroopasse.

Vaata ka Infopangast:

Palmako AS

Palmako jõulist tegutsemist Skandinaavia suunal tervikuna on olnud näha juba mõnda aega, ligi aasta tagasi avati oma esindus Rootsis – Palmako AB, kellega uus Norra esindus saab kasutada ühist vaheladu. „Meie eesmärgiks on märkimisväärselt kasvatada ettevõtte käivet Skandinaavia suunal. Viimastel aastatel oleme kõvasti panustanud ka tootearendusse ning meil on sinna turule pakkuda nii mõndagi uut ja põnevat, näiteks Palmako Modular Garden™ moodulaia kontseptsioon. Just oma tütarettevõtte kaudu loodame senist tegevust efektiivistada ning lisada uut jõudu, et kogu meie suur tootevalik kõikides tootekategooriates saaks Norra turul edukalt ja silmapaistvalt esindatud“, kommenteeris tütarettevõtte loomist Norras juhatuse liige Timo Hermlin. Palmako Norge AS-i etteotsa asub Yngve Sommer, kel oma varasema ameti tõttu RKC AS juhina on hea ülevaade Palmako ärimudelist ja toodetest. „Toetudes Yngve Sommeri varasemale kogemusele on Norra tütarettevõtte esimeseks väljakutseks läbi lühikese tarneahela tagada DIY kettide kiire ja paindlik teenindus“, lisas Timo Hermlin. 

AS Palmako kuulub Eesti suurimasse puidu- ja metsatööstuskontserni Lemeks Grupp, mille tegevusalad hõlmavad kogu puidu väärindamise protsessi, metsa majandamisest ja puidu varumisest selle esmase töötlemiseni saeveskites ning lõpptoodete valmistamise ja turustamiseni. Lemeks Gruppi kuulub 29 tütar- ja sidusettevõtet, tütarettevõtete konsolideeritud käive ulatus 2016. aastal 115 miljoni euroni, sellele lisandub 48 mln euro suurune sidusettevõtete käive. Kogu Grupis antakse tööd rohkem kui 850-le inimesele nii Eestis, Lätis, Prantsusmaal, Suurbritannias, Rootsis kui nüüd ka Norras.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077