31. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sisserände piirarv läheb ülevaatamisele

Siseminister Andres Anvelt.
Foto: Andres Haabu
Siseminister Andres Anvelt allkirjastas möödunud nädalal käskkirja, millega moodustatakse töörühm, mis hakkab arutama sisserände piirarvuga seotud regulatsiooni muutmise ettepanekuid.

Siseministri sõnul on kehtiv sisserände regulatsioon ammu ajale jalgu jäänud. „Ligi terve inimpõlve kehtinud regulatsiooni tuleb muuta läbimõeldult ja kõiki osapooli kaasates. Meil on vaja nutikaid lahendusi, mis arvestaks tööturu vajadusi ja võimaldaks paindlikult muutuvatele oludele reageerida,“ ütles Anvelt.

Loodavasse töörühma kuuluvad ühtekokku 19 organisatsiooni esindajad. Töörühma juhib Siseministeeriumi kodakondsuse- ja rändepoliitika osakonna juhataja ning töörühm koosneb Riigikantselei, Haridus- ja Teadusministeeriumi, Justiitsministeeriumi, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi, Rahandusministeeriumi, Sotsiaalministeeriumi, Politsei- ja Piirivalveameti, Tööinspektsiooni, Eesti Aiandusliidu, Eesti Ametiühingute Keskliidu, Eesti Kaubandus- ja Tööstuskoja, Eesti Tööandjate Keskliidu, Eesti Töötukassa, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse, MTÜ FinanceEstonia, AS-i Mainor, SA Archimedes ning Teenusmajanduse Koja esindajast.

Töörühm peab esitama oma ettepanekud sisserände regulatsiooni muutmiseks Vabariigi Valitsusele hiljemalt 1. detsembril sel aastal.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077