Autor: Liina Laks • 27. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maailma suurim õlletootja mängus tagasi

Foto: Pixabay
AB Inbevi oodatust paremad majandustulemused lubavad investoritele tugevat teist poolaastat, vahendab uudisteagentuur Bloomberg.

Anheuser-Busch InBevi müügitulu kasvas teises kvartalis 11,8 protsendi võrra, 5,35 miljardile dollarile. Kontserni käive kasvas 5 protsenti, tehes sellega mitmele suurkonkurendile silmad ette. Kuna kontsern omandas eelmisel aastal hiiglaslikus 104 miljardi dollari tehingus SABMilleri, siis peab ta järk-järgult osturaha kõrvale panema - see aga läheb tal kiiremas tempos, kui analüütikud lootsid.

Kontsern teatas, et loodab SABMilleri omandamisega järgmise kolme-nelja aasta jooksul säästa 2,8 miljardit dollarit ja osa sellest moodustab ka enam kui 5500 töötaja vallandamine.

Bloombergi andmetel on alanud poolaasta kontsernile paljulubav. "See on olnud maailma õlleturu juhile valus aeg, aga nüüd on kõige hullem läbi. Me võime oodata tugevat teist poolaastat – AB INBev on mängus tagasi," ütles BNP Paribas' analüütik Eamonn Ferry Bloombergile.

Majandustulemuste peale tõusis aktsia Belgia börsil ligi viis protsenti 104 eurole.

Allikas: Äripäev

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077