Autor: Tööstusuudised.ee • 21. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mainor Grupp jätkab hoogsa kasvuga - poolaasta kasum 59% suurem

Mainor Ülemiste juhatuse esimees Margus Nõlvak.
Foto: Andras Kralla
Üldist tootluse kasvu iseloomustavateks näitajateks on grupi töötajate arv, mis vähenes 5% võrra 228 töötajale ja keskmine palk, mis tõusis 4%. Suurima panuse Mainori grupi tulemustesse andis Ülemiste City arendaja Mainor Ülemiste AS, kelle müügitulu oli 3,8 miljonit eurot, kasvades 39 protsenti. Mainor Ülemiste esimese poolaasta ärikasum koos kinnisvara väärtuse kasvuga oli 5,1 miljonit eurot kasvades 75% võrrelduna eelmise aasta sama perioodiga. Tänavu 6 kuuga investeeris Mainor Ülemiste 7 miljonit eurot.

„Avasime Ülemiste Citys esimesel poolaastal kaks olulist teenusettevõtet, mis väärindavat siinset elu- ja töökeskkonda - Gurmeerestorani Juur ja spordiklubi MyFitnessi uhkeimad klubiruumid,“ ütles Mainor Ülemiste juhatuse esimees Margus Nõlvak. 350 ruutmeetril laiuv 85-kohaline tipprestoran avati vanas Dvigateli tehase tootmishoones ja seal saab einestada ka pärast tööpäevade lõppu ja nädalavahetuseti. Niisamuti on Ülemiste City linnaku tervikliku arengu seisukohalt oluline MyFitnessi Eesti suurima jõusaaliga spordiklubi avamine, mis pakub sportimiseks kaasaegseima tehnikaga varustatud spordisaale ning ujulat.

Olulise panuse Mainori grupi esimese poolaasta majandustulemustesse andsid veel Ülemiste City’t energiakandjatega varustav Dvigatel Energeetika AS, mis stabiilse 1,6 miljoni euro suuruse käibe juures näitas kasumi 32%-st kasvu 340 tuhande euroni ja aknatootja Rekman, mille käive ulatus 2,2 miljoni euroni kasvades võrreldes aasta varasema 56%.  Aknatootja põhiline kasv tuli ekspordist, mis suurenes üle 3 korra.

AS Mainor tegeleb peamiselt Ülemiste City kui targa linna arendamise ja gruppi kuuluvate ettevõtete tegevuse strateegilise juhtimisega. Tütar- ja sidusettevõtted tegutsevad hariduse, puidu, metalli ja energeetika alal ning annavad tänaseks tööd kokku ligikaudu 230 inimesele. Mainor on olnud kasumis 25 aastat ehk kogu äriettevõttena tegutsemise aja.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077