Autor: Tööstusuudised.ee • 19. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

27 Euroopa Liidu liikmesriigi ametnikud külastavad kontserni Viru Keemia Grupp

Ahti Asmann
Foto: Andras Kralla
Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise raames külastavad kolmapäeval, 19. juulil kontserni Viru Keemia Grupp kahekümne seitsme Euroopa Liidu liikmesriigi tööstuspoliitikaga tegelevad ametnikud.

Delegatsiooni juht, koordineeriv nõunik Euroopa Liidu alalises esinduses, Märt Loite selgitas, et eesistuja roll on juhtida töögruppide tööd Brüsselis, kuid traditsiooniliselt kutsutakse töögruppide liikmed tutvuma ka oma riigiga. „Suur osa Euroopa külalisi näeb Eestis käies ainult Tallinna, kuid Eesti eesistumise läbiv idee on leida tasakaalu ja kooskõla. Sellepärast viimegi EL riikide diplomaadid, kes tegelevad Euroopa siseturu, tööstuse ja parema õigusega, tasakaalustamiseks hoopis Eesti loodusse Viru rabas ning sealt edasi tutvuma Ida-Virumaa tööstuse ja põlevkivi tootmisega,” ütles Loite.

Kontserni Viru Keemia Grupp juhatuse esimees Ahti Asmann: „On väga meeldiv, et 55 Euroopa Liidu tööstuspoliitika eest vastutavat ametnikku korraga just meie ettevõtet külastavad. Vaatamata sellele, et põlevkivitööstus ei ole nii levinud teistes EL-i tööstusriikides, on see väga hea näide kaasaegsest tehnoloogiatööstusest ning maavara säästlikust ja nutikast väärindamisest. Meil on terve rida teemasid, mida EL-i ministrite nõunike ja tööstuspoliitikat kujundavate ametnikega ühiselt arutada, sealhulgas energia tõhusus ja kättesaadavus, kasvuhoonegaaside heitkogustega kauplemissüsteemi põhimõtted järgmiseks perioodiks, tööstuse teadus- ja arendustegevus ja palju muud. Olen veendunud, et tänane VKG visiit tõestab delegatsiooni liikmetele, et Eesti põlevkivisektor püsib konkurentsivõimelisena ning on efektiivne ja keskkonnasõbralik ka uue kliimapoliitika tingimustes.“

Kohtumisel kontserni juhtkonnaga on plaanis tutvustada Eesti põlevkivitööstuse väljakutseid ning tuleviku perspektiive. Visiidi käigus külastab delegatsioon põlevkiviõli tootmise tehaseid Petroter I ja II.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077