Autor: Tööstusuudised.ee • 13. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

A&R Carton investeerib ligi 3 miljonit uude trükimasinasse

A & R Carton AS juhatuse esimees Margus Üürike
Foto: A & R Carton AS
Eesti suurim kartongpakendite tootja A&R Carton laiendab tootmispinda ja töötajate olmepinda ning võtab tööle veel 20 inimest. Ettevõte investeerib ligi 3 miljonit eurot uue põlvkonna säästliku Komori trükimasina ostu ja ülespanekusse.

A&R Cartoni juhatuse esimehe Margus Üürikese sõnul laiendab ettevõte tootmispida, et teha ruumi uuele kaasaegsele trükimasinale ja toota rohkem pakendeid. "Pöörame palju tähelepanu pakendite toiduohutusele, kuna meie põhitegevus on pakendite valmistamine toiduainetööstusele. Parandame märkimisväärselt töötajate olmetingimusi, rajame uued riietus- ja duširuumid ning söögiruumi," selgitas Üürike. 95% ettevõtte toodangust läheb ekspordiks, peamised turud on Norra, Soome, Rootsi ja Island. Lisaks on ekspordipartnerite hulgas ka Gröönimaa, Fääri saared, Hiina, Argentiina ja Tšiili.

"Ma usun, on huvitav teada, et siinsamas Tabasalus valmistame me õllepakendeid Gröönimaale ja vahatatud karpe külmutatud kala tarbeks Islandi ning Fääri saarte kalatootjaile,” lausus Üürike. 

Komori trükimasina ostuga panustab A&R Carton senisest veelgi enam trükikvaliteeti ja pakendi toiduohutusse. Samuti väheneb uue masina kasutuselevõtuga keskkonnamõju ja vabanetakse tehnoloogilise piirituse kasutamisest.

“Uus Komori trükimasin lubab kasutada hübriidtehnoloogiat, saame trükkida tavavärvide ja kõrgemat läiget ning reljeefset tulemust andvate H-UV värvidega. Trükiseadme kontrollsüsteemidega saab avastada väiksemagi erisuse originaaliga, see muudab meie toodangu veelgi kvaliteetsemaks,” täpsustas A&R Cartoni juht.

Üürikese kinnitusel on kartongpakendite kasutamine kasvav trend ja tarbijad tahavad, et toiduained oleksid pakendatud taaskasutatavasse pakendisse. Pakendite trükkimiseks kasutatakse toiduainetööstusele ette nähtud värve, mis erinevad oluliselt näiteks ajalehtede ja ajakirjade trükkimiseks kasutatavatest värvidest. Seetõttu on ettevõtte tootmistsehh täiesti lõhnavaba.

A&R Carton

Sel aastal 25. sünnipäeva tähistav A&R Carton AS on Talllinna külje all Tabasalus tegutsev valdavalt toiduainetööstuse kartongpakendite valmistaja. 4000 ruutmeetrises tehases valmistatakse aastas ligi 200 miljonit ühikut pakendit, selleks kulub ligi 4000 tonni kartongi. Ettevõtte 2016. aasta käive oli 7 miljonit eurot ja töötajaid 40.

A&R Carton kuulub Rootsi kontserni AR Packaging. A&R Cartoni 16 tehast asuvad 10 Euroopa ja Aasia riigis ning annavad tööd 2850 inimesele. Kartongpakendeid tootvate ettevõtete kogukäive oli 2016. aastal 490 miljonit eurot.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077