Autor: Tööstusuudised.ee • 11. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööstusettevõtete digioskuste koolitusprogramm algab augustis

Foto: Pixabay
Arvutikasutamise algteadmiste omandamiseks on tööstussektori töötajatel alates augustist võimalus osaleda tasuta eesti- ja venekeelsetel koolitustel DigiABC.

Eesti Tööandjate Keskliidu juhi Toomas Tamsare sõnul on tööstussektori töötajate arvutioskuste täiendamise vajadus vältimatu. “Tööandjad, kes teadlikult panustavad oma töötajate digitaalsesse kirjaoskusesse, saavutavad tööstuse järjepidevas digitaliseerimise ja automatiseerimise protsessis märgatava konkurentsieelise,” sõnas Tamsar.

IT Koolituse juhataja Martin Palm ütles, et koolitusesd tehakse huvilistele lihtsasti kättesaadavaks, need viiakse läbi võimalikult lähedal inimestele ja seetõttu toimuvad need üle Eesti. 

Augustis algavatel koolitustel õpitakse näiteks iseseisvalt arvutit ja elektronposti kasutama, internetist infot otsima, dokumente ja tabeleid looma ning ID-kaarti ja digiallkirjastamist kasutama. Koolituse sisu põhineb rahvusvahelisel digitaalse kirjaoskuse raamistikul DigiComp.

DigiABC projekti rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi toetusskeemist „Digitaalse kirjaoskuse suurendamine“ ning selle rakendamist juhib Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium. Projekti viivad ellu IT Koolitus ja Eesti Tööandjate Keskliit.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077