Autor: Tööstusuudised.ee • 7. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tere koondub Farmi Piimatööstusega

Marge Talts ja Valdis Noppel.
Foto: Äripäev AS
Konkurentsiamet rahuldas ASi Maag Grupi taotluse, mille kohaselt AS Tere koondub ASiga Farmi Piimatööstus. Koondumise esimeses faasis jätkab Tere tegutsemist Farmi Piimatööstuse tütarühinguna. Ettevõtete kaubamärgid jäävad alles, koondunud ettevõtte pikaajaline strateegia töötatakse välja saneerimiskava elluviimise ajal.

„Tere jätkab koondumise esimeses faasis Farmi piimatööstuse tütarühinguna, mis on koostöös emaettevõttega väärikas ja usaldusväärne partner kõigile Eesti piimatootjatele ja klientidele,” ütles ASi Maag Grupi nõukogu esimees Roland Lepp. „Koondumisega saavutame finantsilise stabiilsuse ja kindluse, millest on puudust tundnud piimatootjad, ettevõtte töötajad ja võlausaldajad. Tere tooteportfell on mitmekesine, kõrge kvaliteediga ning tarbijate hulgas hea mainega, kuid just finantspool on tekitanud ebakindlust. Konkurentsiameti otsus parandab märkimisväärselt Eesti põllumajanduse tervist.”

„Toorpiima hind sõltub piimatoodete ekspordivõimekusest ning maailmaturu hinnatasemest, kuid kohalikel töötlejatel on oluline roll tootmisvõimekuse ja piimaturu stabiilsuse tagamisel,” rääkis Roland Lepp. „Kahe piimatööstusettevõtte koondumine avaldab positiivset mõju kogu Eesti põllumajandusele ja tootmisettevõtetele ning kasvatab nende konkurentsivõimet eksportturgudel. Plaan on jõuliselt kasvada – usume, et suudame koondunud ettevõttega jõuda senisest rohkem piiri taha. Kahe ettevõtte sünergia loob selleks väga head eeldused.”

„Koondumine annab Terele võimaluse tootmist jätkata ning kasutada olemasolevat potentsiaali jõulisemalt ära,“ rääkis ASi Tere juhataja Margit Talts. „Kasutame seni rakendamata tootmisvõimalusi, et väärtustada rohkem eestimaist toorpiima, ühtlasi saame oluliselt suurendada lõssipulbri tootmist. Koondunud ettevõtetes püüame tööd tõhustada – suuremad tootmisvõimsused loovad eeldused üksuste spetsialiseerumiseks.“

Margit Taltsi kinnitusel tekivad koondumisjärgselt seotud ettevõtted, mis vaatavad Eesti turust kaugemale. „Koondunud ettevõttel on ühiselt paremad võimalused ekspordi kasvatamiseks ning piisav tootmisvõimsus, et suurendada müügimahtu lähiriikides,“ sõnas Margit Talts. „Tere tegeleb ka aktiivselt tootearendusega – juba juulis uuenevad põhipiimapakendite kujundused, üks vanimaid ja armastatumaid tooteid Merevaik saab juubelikujundusega pakendi, sügisel tuleme turule uute tootesarjadega.“

Maag Grupp esitas selle aasta 15. märtsil Konkurentsiametile taotluse Tere ja Farmi Piimatööstuse koondumiseks ning amet väljastas koondumisloa 4. juulil. Luba võimaldab Farmi Piimatööstusel omandada Tere aktsiad.

Koondumise esimeses faasis jätkab Tere tegutsemist Farmi Piimatööstuse tütarühinguna.

Tere saneerimiskava on hetkel endiselt kinnitamise ootel. Kui Harju Maakohus saneerimiskava kinnitab, võimaldab see Terel koos Maag Grupiga asuda tasuma kõiki nõudeid lähtuvalt saneerimiskavast ja jätkata igapäevast tööd ettevõtte kasvatamiseks ning arendamiseks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077