VMT Tehased tuli tihedas konkurentsis hästi toime

Metallitööd.
Metallitööd.

Metallifirma VMT Tehased kasvatas müügitulu ja kasumit vaatamata sellele, et turul on konkurents suurenenud.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et metallkonstruktsioonide ja nende osade tootmisega tegeleva VMT Tehased ASi müügitulu kasvas 2016. aastal (võrreldes eelneva aastaga) 8 protsenti, 10,71 miljoni euroni. Ärikasum suurenes 83 599 euro võrra, 982 962 euroni.

Ettevõttes töötas mullu keskmiselt 122 inimest (2015. aastal 120). Käive töötaja kohta kasvas 6 protsenti, 87 820 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 14 protsenti, 1310 euroni kuus.

„Hoolimata ehitussektori hooajalisusest suutsime kogu majandusaasta jooksul hoida müügimahtusid kuude lõikes stabiilsena. Ehitussektori madalseisu aitas kompenseerida masinaehitus,“ kirjutas ettevõte tegevusaruandes. „Üldiselt on ehitusturul tunnetatav hinnasurve, mis on seotud konkureerivate ettvõtete turuletulekuga ja üldise investeerimismahu vähenemisega.“

„Konkurentsi kasvu on suuremalt jaolt põhjustanud maailmaturul odavnenud kütusehinnad, mille tõttu on offshore sektori ettevõtted hakanud jõuliselt ehituskonstruktsioonide turule sisenema.“

Ettevõtte omanikud on Peep Must (27,12 protsenti), Villu Maamägi (15,49 protsenti), VMT Grupp AS (14,52 protsenti), Jaak Sulg (14,13 protsenti) ja Viljandi KEK OÜ (12,99 protsenti). Eelmisel aastal võtsid omanikud firmast 350 000 eurot dividende. Üle-eelmisel aastal nad omale dividende ei maksnud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara