Tuulikutootjad esitasid valitsusele ultimaatumi

Oleg ja Andres Sõnajalg.
Oleg ja Andres Sõnajalg.

Tuuleparkide arendajaid ja tuulikutootjaid koondav Tuuletehnoloogia Liit ootab juuli keskpaigaks valitsuselt seisukohta Ida-Virumaa tuuleparkide ehituse asjus ning ähvardavad riiki üle miljardi euro suuruse nõudega.

Kui valitsus ei lase kaitseministeeriumi vastuseisu tõttu tuuleparke valmis ehitada, soovivad arendajad saada hüvitust, kirjutab Eesti Ekspress. Liidu esimehe Andres Sõnajala allkirjaga kiri ütleb, et kahjunõue võib ulatuda 1,159 miljardi euroni, millest 722 miljonit eurot moodustab saamata jäänud tulu.

Sõnajalg ütles Ekspressile Ida-Virumaa arenduste kohta, et raha mitte ei seisa seal, vaid lausa põleb, ent ta arvas, et kaine mõistus võidab. "Riigi kaitsevõime on oluline, kuid seda ei tohi teha eraettevõtjate rahakoti arvel."

Kaitseministeeriumi väitel segaksid uued tuulepargid Kellavere radari ja luureks tarvitatavate raadiosidesüsteemide tööd.

Loe pikemalt Eesti Ekspressist

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara