27. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PRFoods omandab 15 miljoni eest kaks Suurbritannia firmat

Indrek Kasela.
Foto: Meeli Küttim
Eesti kalatööstusettevõte PRFoods teatas täna, et kutsub kokku aktsionäride erakorralise üldkoosoleku, et saada luba John Ross Jr Ltd ja Coln Valley Smokery Limited ostuks.

PRFoods teatas, et sõlmis 21. juunil müügilepingu, mille järgi omandab PRFoods 85 protsenti Suurbritannia ettevõtete John Ross Jr Ltd (JRJ) ja Coln Valley Smokery Limited (CVS) aktsiatest. Loodavas struktuuris jääb 15protsendine vähemusosalus Leigh'de perekonnale.

JRJ on PRFoodsi juhatuse liikme Indrek Kasela sõnul juhtiv globaalne Šotimaal käideldud lõhe müüja, tarnides tooteid kolmekümnesse riiki. JRJ-l Briti kuningliku perekonna poolt välja antud kuninglik garantii (Royal Warrant Holder).

JRJ mullune käive ulatus 13,7 miljoni euroni ja CVSi käibeks kujunes 4,9 miljonit eurot. PRFoodsi mullune käive oli 47,4 miljonit eurot.

Tehingu hinnaks kujuneb vastavalt börsiteatele 15,4 miljonit eurot ning suurem osa summast kaetakse pangalaenuga. Nii plaanib PRFoods võtta 12 miljonit eurot laenu Saaremaa Kala ASi kaudu kas Swedbankist või SEBst ning lisaks 1,5 miljonit eurot 5protsendilise intressimääraga laenu Amber Trust II S.C.A SICARilt.

Tehingu peavad heaks kiitma aktsionärid 19. juuliks planeeritud aktsionäride erakorralisel üldkoosolekul, seejärel teavitab PRFoods investoreid ka võimalikust muutuvast dividendipoliitikast.

 

Järgneb intervjuu Indrek Kaselaga: 

Kuidas sündis just nende ettevõtete ostuotsus?

PRFoodsi strateegia nägi ette, et peame välja murdma uutele turgudele, et muutuda keskmise suurusega regionaalsest tootjast tõeliseks rahvusvaheliseks  tegijaks. Šoti lõhe on kindlasti maailma üks tuntumaid rahvusvahelisi brände premium- ja luksuskategoorias.

John Rossi Jr asutaja Andrew Leigh oli minemas pensionile ning tema lapsed Christopher Leigh ja Victoria Leigh-Pearson soovisid jätkata ettevõtte arendamist ning nii meie üksteist leidsime. Ütleme, et see oli nagu armastus esimesest pilgust, sest nii nende kui meie eesmärgiks on ehitada kiiresti kasvav rahvusvaheline ettevõte, mis toodaks maailma parimaid Šoti lõhe tooteid ja samuti maailma parimaid Soome ning Saaremaa kalatooteid. 

 

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077