Alas-Kuuli omanikud võtsid kopsakaid dividende

Alas-Kuuli omanikud võtsid kopsakaid dividende.
Alas-Kuuli omanikud võtsid kopsakaid dividende.

Tööstusseadmeid müüva Alas-Kuuli käive ja kasum langesid veidi, omanikud võtsid aga kopsakaid dividende.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et masinate ja seadmete hulgimüügiga tegeleva Alas-Kuul ASi müügitulu langes 2016. aastal (eelneva aastaga võrreldes) 5 protsenti, 15,39 miljoni euroni. Ärikasum langes 50 581 euro võrra, 931 015 euroni.

Mullu töötas ettevõttes kokku 50 inimest, võrreldes 2015. aastaga see näitaja ei muutunud. Käive töötaja kohta langes 5 protsenti, 307 710 euroni. Keskmine brutotasu langes 1protsendi, 1883 euroni kuus.

„2016 aastal jätkas Alas-Kuul AS traditsioonilise äritegevusega – ettevõte müüs tööstusseadmeid ja teostas neile tehnilist hooldust. Kindlustati saavutatud turuosa ja leiti uusi kliente. Firmal on müügikohad Tallinnas, Tartus, Pärnus, Narvas, Rakveres, Viljandi, Kuressares ja püsiv tegevuskoht Riias,“ kirjutas firma oma tegevusaruandes.

Järgmisel majandusaastal on Alas-Kuul ASi põhieesmärgiks kauba sortimendi laiendamise ja teenustööde kvaliteetse teostamise kaudu firma turupositsiooni säilitamine turgudel ja uute klientide leidmine, selgub aruandest.

Ettevõtte omanikud on Veiko Soots ja Indrek Orro (ettevõtte Distribuutor OÜ kaudu). Eelmisel aastal võeti firmast dividende 550 000 eurot. 2015. aastal maksid omanikud omale 400 000 eurot dividende.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara