Autor: Mait Kraun • 22. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Balbiino kasvatas kasumit

ASi Balbiino turundusdirektor Enel Kolk.
Foto: Raul Mee
Jäätisetootja Balbiino kasvatas müügitulu ning teenis üle 1,5 miljoni euro kasumit.

Äripäeva Infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et jäätisetootmisega tegeleva Balbiino ASi müügitulu kasvas 2016. aastal (võrreldes eelneva aastaga) 9 protsenti, 24,2 miljoni euroni. Ärikasum suurenes 311 008 euro võrra, 1,53 miljoni euroni.

Ettevõttes töötas eelmisel aastal keskmiselt 250 inimest, võrreldes 2015. aastaga suurenes see näitaja 2 võrra. Käive töötaja kohta kasvas 8 protsenti, 96 710 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 11 protsenti, 1156 euroni kuus.

„Jäätisemüügi kasvu koduturul tagasid strateegilised kaubamärgid „Balbiino Classic“ ja „Vanilla Ninja“, mis said täiendust uute väikeses koonuses jäätiste näol. Kogu toiduturul trendi loonud soolase karamelli maitse troonis ka „Classic“ jäätiste tipus,“ kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes.

„Igati edukaks kujunes 2016. aastal jäätise müük eksportturgudel. Eksport kasvas 42 protsenti, üldine ekspordi osakaal jäätisemüügi käibest oli 33 protsenti (2015. aastal 27 protsenti). Enim mõjutas ekspordikäivet müük naaberriikidesse: Soome ja Lätti. Kõige enam kasvas müügikäive Läti suunal (+51 protsenti), mille peamiseks põhjuseks on muutused eksporditavate jäätiste portfellis ja nende turunduskommunikatsioonis,“ lisas ettevõte.

Balbiino ASi omanikfirma on NG investeeringud OÜ, millel on omakorda kümneid omanikke. 2016. aastal aktsionäridele dividende välja ei kuulutatud ega makstud. Samuti ei maksnud ettevõte omanikele dividende 2015. aastal.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077