Autor: Tööstusuudised.ee • 21. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia alustab Poolas elektri ja maagaasi müügiga

Karla Agan
Foto: Eesti Energia
Eesti Energia tütarettevõttele Enefit väljastati Poola energiaturgu reguleerivalt ametilt luba elektri ja maagaasiga kauplemiseks. Ettevõte keskendub väike ja keskmise suurusega ettevõtete ning suuremate tööstusklientide teenindamisele.

Eesti Energia energiamüügi juhi Karla Agani sõnul on äritegevuse alustamine Poolas osa Eesti Energia strateegilisest eesmärgist kasvada Baltikumi elektrimüüjast Läänemere piirkonna energiamüüjaks ja energiateenuste pakkujaks. „Oleme tänaseks Lätis ja Leedus edukalt tegutsenud üle kümne aasta ning kindlustanud arvestatava positsiooni Baltikumi energiaturul. Saadud kogemuste najal usume, et saavutame edu ka Poolas,“ ütles Agan pressiteates.  

Enefit müüb Poolas klientidele elektrit ja maagaasi, mis ostetakse energiabörsidelt. Lisaks energia müügile pakutakse ka energiaga seotud konsultatsioone ja lisateenuseid. “Panustame Poolas pikaajaliste partnersuhete loomisele. Näeme, et Poola turul on ruumi energiamüüjale, kes pakub kliendi vajadustele vastavaid tooteid ja kvaliteetset personaalset teenindust,“ lisas Agan.

Poola elektrituru maht on aastas üle 161 TWh (teravatt-tund), mis on üle kuue korra suurem, kui Baltikumi elektriturg kokku, mis eelmisel aastal oli 25 TWh (sh Eesti 8, Läti 7 ja Leedu 10 TWh). Poola gaasituru maht on aastas üle 166 TWh, mis on neli korda  suurem, kui Baltikumi gaasiturg kokku, mis eelmisel aastal oli 41 TWh (sh Eesti 5, Läti 14 ja Leedu 22 TWh).

Poola ettevõtte Enefit Sp. z o.o juhatuse liikmed on Eesti Energia energiamüügi juht Karla Agan, Eesti Energia Läti ja Leedu tütarettevõtete tegevjuht Janis Bethers ning Enefit Sp. z o.o juhataja Maciej Kowalski. Poola etttevõttes töötab kohapeal kuus inimest. Enefit Sp. z o.o ainuomanik on Eesti Energia.

Eesti Energia on energiakontsern, mis koosneb 23 äriühingust ja andis 2017. aasta esimeses kvartalis tööd keskmiselt 5850 inimesele. Ettevõte tegutseb lisaks Eestile Lätis, Leedus, Poolas, Saksamaal, Jordaanias ja Ameerika Ühendriikides.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077