Autor: Tööstusuudised.ee • 14. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Otto Richard Pukk valiti elekroonikaliidu juhatusse

Otto Richard Pukk.
Foto: Incap Electronics
Eesti Elektroonikatööstuse Liit valis kolmeks aastaks uue juhatuse, kuhu kuulub nüüdsest ka Incapi juht Otto Richard Pukk.

Saaremaal asuvat elektroonikatehast Incap juhtiva Otto Richard Puki sõnul on siinsel elektroonikasektoril olemas täna kõik vajalik, et Eesti maailma tipptehnoloogia kaardile märkida.

Tipptehnoloogilise sisseseadega elektroonikat tootva ning seda Saaremaalt nii Skandinaaviasse, Euroopasse, Põhja-Ameerikasse kui Aasiasse eksportiva Incapi juhi Otto Richard Puki sõnul on oluline Eesti elektroonikatööstust nii Eestis kui ka rahvusvahelisel turul rohkem esile tõsta ja selleks koostööd teha.

“Seda taset, mille meie elektroonikaettevõtted on tänaseks saavutanud, ei tasu kindlasti häbeneda. Sarnaselt Incapile on ka teised Eesti elektroonikaettevõtted kasutamas täna kõrgtehnoloogiaid ja robootikat, mis võimaldab tõsta Eestimaise elektroonikatoodangu kvaliteedi maksimumini ja arendada digitaliseeritud andmete analüüsi abil tööstust pidevalt edasi. Peame seda ise koostöös rohkem esile tõstma,” selgitas Pukk pressiteates. 

Eesti Elektroonikatööstuse Liidu tegevujuhi Arno Kolgi hinnangul on elektroonikasektori koostööd tarvis ka selleks, et leida rohkem viise toodangule lisaväärtuse andmiseks. “Meil on täna kõik eeldused selleks, et eestimaisele elektroonikatoodangule veel rohkem väärtust luua. Parimate tulemuste saavutamiseks peame aga tegutsema koos ja miks mitte ka koostöös teiste tööstus- ja tootmissektoritega väljaspool elektroonikavaldkonda,” rääkis Kolk.

Enamikke Eesti elektroonikatööstuseid koondavasse Eesti Elektroonikatööstuse Liitu kuulub täna 50 liiget, kelle eesmärk on tõsta elektroonikatööstuse kompetentsi Eestis läbi ühistegevuse ja koostööprojektide. Liitu juhtivasse 7-liikmelisse juhatusse valiti tänavusel üldkoosolekul lisaks Otto Richard Pukile ka tegevjuht Arno Kolk, Heikki Mikael Mäki, Hanno Septer, Andres Leedo, Andres Ojalill ja Andres Taklaja, kes jätkab ühtlasi ka liidu juhatuse esimehe ametis. Juhatuse liikmete volitused kehtivad kolm aastat.

Kolmeks järgmiseks aastaks liidu juhatusse valitud Incap on Saaremaa hõnguga rahvusvaheline elektroonikaseadmete tootja, mis pakub Eestis uusima tehnoloogia abil toodetud kvaliteetseid elektroonikaseadmete lahendusi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077