Autor: Tööstusuudised.ee • 10. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EAS investeerib Eesti ettevõtete tootearenduse võimekuse kasvu

Eestis toodetud puitripplaed.
Foto: Meeli Küttim
Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) kuulutas veebruaris välja järjekordse projektikonkursi, mille seekordseks eesmärgiks oli toetada projekte, mis panustavad Eesti ettevõtete majandustulemuste kasvu läbi tootearenduse.

EASi ettevõtluse keskuse direktor Tanel Rebane ütles pressiteates, et ettevõtetes tuleb tekitada suuremat huvi ja ambitsiooni tegeleda tootearendusega. Selleks on hea viis korraldada projektikonkurss, kus koguda ideid tootearenduse hoogustamiseks. „Läbi erialaliitude ja muude ettevõtteid ühendavate organisatsioonide jõuame suurema hulga ettevõtjateni. Nii saame neile pakkuda erinevaid tootearenduse võimalusi ja anda turusignaale, mida saab ettevõte toote arendamisel kasutada. Lisaks saab ettevõte seeläbi kasvatada oma töötajate kompetentsi tootearenduse vallas,“ lisas Rebane.

Konkursile esitati kokku 10 projekti, millest toetatakse nelja:

1. „Valdkondadeülese tootearenduse soodustamine“ (Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit)

2. „Kagu-Eesti Puiduklastri ekspordisuutlikkuse kasv läbi tootearenduse“ (Kagu-Eesti Puiduklaster)

3. „Vahendid toidusektori ettevõtete võimekuse tõstmiseks - sensoorika, analüütika, toidu tervislikkus ja ühisturundus“ (Eesti Toiduainetööstuse Liit)

4. „Elektroonikatööstuse tootearendus rahvusvaheliste tootmisstandardite abil“ (Eesti Elektroonikatööstuse Liit)

 

Projektikonkursid toimuvad kaks korda aastas. Ühe projekti toetus on maksimaalselt 40 000.- eurot, projekti elluviimise tähtaeg on 18 kuud alates lepingu sõlmimisest.

Projektikonkurssi kaasrahastatakse Euroopa Liidu Regionaalarengu fondist.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077