Palo: ettevõtjad teevad lobitööd

Urve Palo.
Urve Palo.

Ettevõtlusorganisatsioonid teevad maksupaketti kritiseerides lobitööd ega võta arvesse, et tegelikult teeb valitsus neile palju head, arvab ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo.

Eile saatis 21 organisatsiooni riigikogule ühisavalduse, milles soovitasid loobuda kõikidest planeeritavatest maksumuudatustest, kuna need halvavat kõiki ettevõtlussektoreid.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo arvates on ühisavaldus üsna poliitiline ja pigem huvigruppide lobitöö kui tõeline mure Eesti majanduse halvamise üle. „Ma olen hämmingus, et kui ma ettevõtjatega konkreetselt räägin, siis mitte ükski neist ei too välja kindlat maksu, mis majandust halvaks, sest targad inimesed saavad aru, et ükski neist ei tee seda,“ ütles ta. „Valitsusele on etteheidetud heitlikust ja selle üle ma imestan,“ lisas Palo. Nimelt räägiti tema sõnul valitsusele aastaid, et nad oleksid paindlikumad ja prooviksin erinevaid lähenemisesse, ent nüüd kui valitsus ongi paindlikum olnud, on seda neile ette heidetud. „Ma tahaks kuulda kedagi, kes ütleks, et need maksumuudatused halvavad Eestit. See oleks huvitav debatt,“ ütles ta.

Loe pikemalt Äripäevast

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara