Autor: Tööstusuudised.ee • 1. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TTÜ tudengid said tippu jõudmiseks Ensto Ensekilt stipendiumid

Stipendiumi pälvinud insenerteaduskonna tudeng Agnes Kuus.
Foto: Ensto Ensek
Nutikat tootmist arendav elektriseadmete ja -tarvikute tootja Ensto Ensek kuulutas välja tänavused stipendiaadid, kelleks on Tallinna Tehnikaülikooli insenerteaduskonnas õppiv Agnes Kuus ja infotehnoloogia tudeng Aleksandr Tsõganov. Mõlemad said ka konkreetse tööülesande Ensto Enseki tootmises.

Ensto Enseki Keila tehase juhi Kaarel Suuki sõnul ei kasva noortest valdkonna eksperte mitte ainuüksi koolipingis häid tulemusi saavutades vaid õpitut reaalses olukorras rakendades. “Ensto 1650-euroste stipendiumitega kaasneb võimalus oma oskused proovile panna meie tootmises. Mõlemat tudengit iseloomustab innovaatiline mõtlemine ja uute tarkade lahenduste otsimine, mis on meie kui nutikat tootmist arendava ettevõtte jaoks olulised märksõnad,” rääkis Suuk pressiteates. 

Ensto insenerteaduskonna stipendiumile kandideeris 9 ja infotehnoloogiateaduskonna stipendiumile 7 TTÜ üliõpilast. "Valiku langetamine tublide inimeste hulgas on alati keeruline. Otsustamisel lähtusime peamiselt sellest, kuivõrd on tudeng valmis oma oskuste ja teadmistega panustama meie poolt püstitatud praktilise ülesande lahendamisse," rääkis Suuk valiku langetamise tagamaadest. Ta tõi välja, et infotehnoloogia teaduskonna kandidaadile esitas Ensto praktilise ülesandena QR-koodil ja nutiseadmel põhineva lahenduse loomise toodete eksponeerimiseks ettevõtte siseselt. "Insenerteaduskonna stipendiumile kandideerijalt ootame aga hinnangut ja võimalikke lahendusi survevalu protsessi tsüklite ja nende mõjutegurite osas." 

Stipendiumi pälvinud Aleksandr Tsõganov hindab ettevõtete toetust noortele väga kõrgelt. “Stipendium ei ole mitte ainult rahaline toetus vaid tunnustus, et sinu pingutusi on märgatud ja neid hinnatakse. See annab hea motivatsioonilaengu, et ennast ka edaspidi täiendada,” rääkis Tsõganov. Inseneriteaduskonnas õppiv magistrant Agnes Kuus plaanib stipendiumi kasutada teadmiste ja loovuse arendamiseks. "Ühe osa eest soovin osta videokaamera, millega oma filmiideed ellu viia ja teise osa eest tahan end erialaselt täiendada," ütles Kuus.

Ensto Ensek on Tallinna Tehnikaülikooli Arengufondi kaudu oma ettevõtlusvaldkonnaga seotud erialade tudengeid stipendiumiga toetanud tänaseks juba kümme aasta. "Enstot kui tootmis- ja tööstusettevõtte tegevust iseloomustab pidev innovaatiliste ja tehnoloogiliselt parimate lahenduste otsimine. Ning noored on just need, kelle tehnoloogilisi teadmisi ja uudseid lahendusi me pidevas arengus vajame," rääkis Suuk.

Igal aastal antakse välja üks stipendium bakalaureuse- ja üks magistriõppes. Kui varasemalt toetas ettevõte peamiselt mehhaanikateaduskonna insenere, siis nüüd on stipendiaatide hulgas ka energeetika-, keemia-, ja infotehnoloogiateaduskonna tudengeid.

Kaarel Suuki hinnangul on ettevõtete koostöö haridusasutustega väga oluline, et muuta praktikantide ja noorte kaasamine efektiivsemaks ning kindlustada seeläbi teadliku ja motiveeritud järelkasvu sirgumine. "Meie kodumaine robootika know-how võiks juba mõne aasta pärast olla nii hea, et saaksime valida arenduspartnereid kohapealt. Seda saab aga kõige paremini saavutada, kui kombineerime oma ettevõtte kogemused noorte inimeste värskete teadmistega," kirjeldas Suuk ettevõtete ja haridusasutuste koostöö vajadust.

Möödunud nädalal vastutustundliku ettevõtte hõbemärgisega tunnustatud Ensto äritegevust iseloomustab ettevõtte suunatus efektiivsusele - pidev panustamine tehnoloogilistesse lahendustesse aitab tagada keskkonnasõbraliku ja ressursisäästlikku tootmise, ühtlasi olla parim tööandja ja partner kogukonnale. 

Ensto Ensek on Eestis tegutsev cleantech-ettevõte, mis kuulub rahvusvahelisse kontserni Ensto Grupp ja tegutseb elektriseadmete ja -tarvikute valdkonnas. Eestis on Ensto Ensekil tehased Keilas ja Tallinnas, ettevõttes töötab ligi 450 töötajat.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077