19. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laopind kasvab, aga rendihind jääb samaks

Longspan riiulitega korrusladu, mille juurde kuulub trepp ja laadimisvärav.
Foto: Laomaailm
Väheneva kasumi ja suureneva palgasurve tingimustes muutub ettevõtetele kulude optimeerimine järjest olulisemaks. Ladustamise ruumi saab küll veidi suurendada lisariiulitega, kuid vahepõrandate lahendusega on võimalik lao- ja tootmispindu kahe- või kolmekordistada.

Laomaailm pakub moodulitest kokkupandavaid ja vajadusel jätkatavaid, ümberpaigutatavaid ning teisaldatavaid vahepõrandaid sildega kuni 8 meetrit. Need lahendused on leidnud oskuslikku rakendust väga erineva ärisuunitlusega ettevõtetes.

Maksimaalne ruumikasutus ja kulude kokkuhoid

Kaubaaluseriiulitel põhineva vahepõranda variandi valis oma kitsa ja kõrge laoruumi maksimaalseks ärakasutamiseks 3 Selli OÜ/Heat³. Juhatuse liige Tanel Kolk tutvustab: „Meie tehase spetsiifika on selline, et vajame kohapeal minimaalset kogust materjali. Seetõttu jagasime ruumi vahepõrandaga kaheks moel, et esimesel korrusel oleksid vajalikud materjalid ning teisel korrusel tootmispind, kus valmistatakse katteid ja pakendeid, mida kasutakse edasi juba meie klientide pindadel.“

Ettevõtte ainus kahtlus oli tuleohutusnõuete täitmine, kuid need said kenasti lahendatud: vahepõrand tehti võrestikust, mõlemas otsas on töötajatele väljapääsuteed ning vahepõranda alla paigaldati lisa-tuletõrjeandurid. „Meie jaoks võimaldas vahepõrand suurendada lao ja tootmise võimalusi. Kui sellist lahendust ei oleks olnud saadaval, oleksime pidanud kasvava nõudluse täitmiseks otsima uusi ruume vähemsobivasse piirkonda,“ sõnab Kolk, lisades, et lahendus annab maksimaalse ruumikasutuse efektiivsuse ning hoiab samas kokku kulusid: kuigi laopind kasvas kokkuvõttes umbes 75%, maksame renti endiselt põranda ruutmeetrite alusel.

Sõidukite varuosade ja lisavarustuse K.G. Knutsson ASi lattu on paigaldatud moodulriiulitel vahepõrand ja postidel vahepõrand. „Meie lao kõrgus on 9,5 meetrit, mis tähendab, et saame postide peale ehitada 3-4 korrust. Hetkel on meil valmis vaid üks korrus, kuid vastavalt vajadusele oleme valmis investeerima ka järgmistesse, sest tegemist on tõesti efektiivse, hea ja kindla lahendusega,“ räägib ettevõtte esindaja Tõnis Sepp. „Meie jaoks on boonuseks ka asjaolu, et Laomaailmas on kõik moodulid alati kohe laos olemas ning kui pakkumise heaks kiidame, püstitatakse uued korrused kiirelt ja operatiivselt.“

Vahepõrandat kiidab ka tööriistamüüja Makserv OÜ juhatuse liige Kaupo Kann: „Vahepõranda vajaduse tingis ruumipuudus, soovisime oma rendipinda võimalikult efektiivselt ära kasutada. Oli mõistlik paigutada teisele korrusele kaup, mis liigub vähem ning esimesele korrusele enimmüüdud kaubad ja tööruumid. Oleme lahendusega väga rahul.“

Terviklahendused vastavalt vajadusele

Vahepõrandate juurde kuuluvad ka trepid, piirded, laadimisväravad ja –alad ning muu turvavarustus. Põranda külge saab kinnitada ka valgustuslahenduse ja sprinklersüsteemi. Laomaailm pakub ka kahekordset ladu lükandriiulitega, kus on liikuvad riiulid nii all kui ülal.

Üks võimalus on ka kahekordse kõrgusega ladu (kõrgus kuni 5 meetrit) ilma vahepõrandata. Nimelt lihtne korjetõstuk Crown Wave võimaldab kauba komplekteerimist 90 cm laiuses töökoridoris kuni 5 meetri kõrguselt.

www.laomaailm.ee

Kaupade toimetamiseks üles-alla saab kasutada ka transportööri.
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077