19. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Betoonimeister taasavas Tartus tehase

Betoonehitis.
Foto: Andras Kralla
Kaubabetoonitootja ASi Betoonimeister tütarfirma Betoonimeister Tartu AS taaskäivitab Tartus Vahi tehnopargis aasta tagasi ASilt TMB soetatud betoonitehase ja betoonijääkide taaskasutusseadme.

Betoonimeister ostis eelmisel suvel Tartu ASilt TMB Vahi tööstuspargis asuva kaubabetooni tehase, milles oli 3kuupmeetrise mahutavusega segisti maksimaalse tootlikkusega ca 80 m3 tunnis. Betoonimeister ehitas täielikult ümber tehase taaskasutuse osa, kuhu osteti uus seade ning valmistati kaasaegne juhtimissüsteem. Halli rajati pesukohad betoonimikseritele ja betoonipumpadele, loetles Betoonimeister oma pressiteates. 2005. aastal asutatud Betoonimeister AS on üks kolmest Eesti suuremast kaubabetooni tootjast. Ettevõttel on viis betoonitehast, mis asuvad Tallinnas, Jõhvis, Tartus ja Rõstlas.

Betooni transpordiks ja pumpamiseks on ettevõttel üle 40 ühiku tehnikat ning nende palgal on 75 inimest. 2016. aastal tootis Betoonimeister üle 160 000 m3 betooni. Kontserni mullune käive oli ligi 14 miljonit eurot, tütarfirma Betoonimeister Tartu panus sellesse oli 3,6 miljonit eurot.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077