Autor: Tööstusuudised.ee • 10. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Harju Elekter tahab siseneda laevaehituse sektorisse

AS Harju Elekter juhatuse esimees Andres Allikmäe.
Foto: Andres Haabu
AS Harju Elekter alustas läbirääkimisi laevaehituse elektritööde ettevõttega Telesilta Oy. Edukad läbirääkimised võivad viia ettevõtte aktsiate omandamiseni, teatas ettevõte börsile.

Koostöö tulemusena omandab kontsern uusi teadmisi ja oskusi laevade elektri- ja automaatikaseadmete valmistamisel ja paigaldamisel ning siseneb perspektiivsesse laevaehituse sektorisse. Edukad läbirääkimised võivad viia ettevõtte aktsiate omandamiseni, teatas ettevõte.

Telesilta Oy on Soomes Uusikaupunkis 1978. aastal asutatud elektritööde ettevõte, mis on spetsialiseerunud laevade elektrisüsteemide projekteerimisele, seadmete valmistamisele ja paigaldamisele, seadistamise ja hoolduseni välja.

1968. aastal tegevust alustanud Harju Elekter Grupp on arenenud juhtivaks kesk- ja madalpinge elektri- ja automaatikaseadmete valmistajaks Baltimaades ning tuntud ja tunnustatud tootjaks Skandinaavia riikides. Harju Elektri põhitegevusalaks on elektrienergia jaotuseks ja ülekandeks vajalike seadmete välja töötamine, tootmine ja müük. Põhitegevust toetavad lehtmetalltoodete tehas Eestis ning tööstuskinnisvara arendamine ja rentimine.

Harju Elekter Grupi Eesti, Soome ja Leedu tehastes töötab enam kui 500 spetsialisti ning Kontserni müügitulud on üle 60 miljoni euro aastas. Harju Elektri aktsiad on noteeritud Nasdaq Tallinna Börsil.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077