8. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leedukad ostavad Ida-Viru metallitööstusfirma

Remeksi Keskuse juhatuse liige Vladimir Pupkevitš 2014. aastal Petroter 3 õlitehase le nurgakivi panemisel.
Foto: Eiko Kink
Leedu investorid ostavad Ida-Virumaa metallikonstruktsioonide tootja Remeksi Keskus, tehing vajab jõustumiseks konkurentsiameti heakskiitu.

Remeksi vastu huvi tundvad leedukad tegutsevad Eestis registreeritud ettevõtte Global Energy Consulting (GEC) kaudu. Täpsemalt tahab Remeksi osta GEC hiljuti asutatud tütarfirma Flavus UAB, kirjutab Äripäev. Leedu investoritele kuulub muu hulgas ka metallkonstruktsioone tootev firma Axis Industries UAB. Kokku oli 2015. aastal GEC grupi firmade käive Eestis 22,5 miljonit eurot.

 

Konkurentsiametile esitatud koondumise teatest selgub, et GEC tahab laiendada enda tegevust Skandinaavia turgudel, Remeksil on aga pikaajaline kogemus Põhja-Euroopa klientidega. Remeksi ostmisest loodavad leedukad Põhjamaade turgudele sisenemiseks vajalikke kontakte ja oskusteavet.

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077