Tööstus sirutab tiibu

Ecobirch ASi tegevjuht Gert Rahneli sõnul võib 2017 neile kujuneda ajaloo edukaimaks aastaks.
Ecobirch ASi tegevjuht Gert Rahneli sõnul võib 2017 neile kujuneda ajaloo...

„Nüüd võib näha, et töö tulemus hakkab ka statistikas avalduma,“ kommenteeris Eesti tööstusettevõtete 10protsendist mahu kasvu kaubandus-tööstuskoja peadirektor Mait Palts.

Just nõnda paljuga suutis Eesti töötlev tööstus tänavu märtsis mulluse aasta sama ajaga võrreldes rohkem toota, selgub värskest statistikaameti andmestikust. Kasv on olnud laiapõhjaline – eelmise aasta tulemusi ületas enam kui kolmandik tööstusharudest. Suurematest harudest vähenes ainsana tootmine vaid elektroonikas, kirjutab Äripäev

Tegu on ettevõtjate viimase paari aasta külvi tulemiga, tõdes Palts, viidates sektori viimaste aastate pingutustele nii investeeringute kui ka uute klientide ja turgude otsimisel. „Need on tavaliselt pikad protsessid ning tulemused jõuavad kätte arvestatava viitajaga,“ tõdes Palts.

Kahe aasta lõikes pea 12protsendise tõusu on statistikaamet ära märkinud puidutööstuses. Kasest ja männist liimpuitkilpe tootva Ecobirch ASi tegevjuht Gert Rahnel kinnitas, et Eesti puidutööstusel läheb praegu väga hästi. „Ei taha küll ära sõnuda, kuid ootame ka enda ettevõttelt aegade parimat aastat,“ sõnas ta. Konkreetseid numbreid, palju kasum või käive sel aastal kasvab, Rahnel igaks juhuks öelda ei söandanud. Eelmisel aastal oli ettevõtte käive 12 miljonit ja kasum pisut üle miljoni euro.

Rahneli sõnul on Eesti puidutööstusel hea minek juba vähemalt 4-5 aastat, kui mitte kauemgi. „Öeldakse, et meie sektor on tavaliselt see, kes läheb kõige kiiremini kriisi ja kes tuleb kõige kiiremini ka kriisist välja. Meie järgi on hea vaadata, kuidas ülejäänud majandus käituma hakkab,“ rääkis ta. Põhjus lihtne – rasketel aegadel keegi ju eriti midagi ei ehita.

Loe pikemalt Äripäevast

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara