3. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HKScan hakkas suurelt koondama

HKScan hakkas koondama.
Foto: Andres Haabu
Rakvere lihakombinaadi omanikfirma Soome lihatööstus HKScan teatas kogu kontserni hõlmavast töökohtade kärpimisest, mis puudutab ka Eestit, teatas ettevõte.

Kokku väheneb börsiteate kohaselt HKScani töötajate arv 160 inimese võrra, kellest 60 on Soomes ja teist sama palju Rootsis. Eestis koondatavate arv ei ole veel teada.

HKScani esimese kvartali käive kahanes 4 protsenti, 421 miljonile eurole eelmise aasta sama ajaga võrreldes. Ettevõtte kahjum suurenes, miinust kogunes 6,8 miljonit eurot, aasta tagasi oli kahjum 4,3 miljonit eurot, teatas ettevõte börsile.

Selle aasta väljavaateid ettevõte ei muutnud, lootes 2017. aasta lõpuks jõuda 13,2 miljoni suurusesse kasumisse, mida on umbes sama palju kui eelmisel aastal.

HKScani president ja juht Jari Latvanen ütles börsiteate vahendusel, et grupi esimese kvartali tulemused pole rahuldavad, pidades eeskätt silmas maksustamiseelset tulu ning rahavoogu. “Peamiselt on põhjuseks Soome turul töödeldud toidu kategoorias vähenenud hinnamarginaalid,” ütles Latvanen ja lisas, et suured olid ka administratiivsed kulud.

Ettevõte toob positiivse trendina välja, et tarbijate enesekindlus on HKScani koduturgudel suurenenud ning ka Aasia eksport läheb hästi.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077