Wendre juht: tööjõud on Eesti majanduse nõelasilm

Vahur Roosaar
Vahur Roosaar

Radikaalne maksusüsteemi muutmine võib ohustada seda, mis meil juba olemas on, ja uued välisinvesteeringud enam Eestisse ei tule, hoiatab tekstiilitootja Wendre tegevdirektor Vahur Roosaar.

„Meie arvates on praegu Eesti kõige suurem probleem seotud tööjõuga. Inimesi elab siin vähe. Ettevõtlus on hästi arenenud ja konkurents tööjõu pärast loob olukorra, kus kulud kasvavad kiiresti, aga inimesed leiavad väga kiiresti tööd ja nende hoidmine on keeruline,“ ütles Roosaar Äripäevale.

„Mis puudutab makse, siis loodan, et riik ei suurenda bürokraatiat ega tekita palju uusi makse. See on see koht, mis ettevõtluskliimat ohustab. Radikaalne maksusüsteemi muutmine võib ohustada seda, mis meil juba olemas on, ja uued välisinvesteeringud enam ei tule. Peab olema arusaam, et Eesti konkureerib lätlaste, leedulaste, poolakate, teiste Kesk-Euroopa riikidega ja meie majanduskeskkond ei tohi olla kehvem. Me ei ole veel nii tugevad, et suudaks turge mõjutada, ja väga palju sõltub sellest, kui positiivse investeerimiskohana nähakse meid Rootsis või Soomes,“ lisas ta.

Veel ütles Roosaar, et Eestil on ka muid miinuseid, võrreldes teistega. Näiteks välistööjõu regulatsioon, kas ja kuidas lubatakse tööjõudu Eestisse tuua. „Mõnes riigis on need asjad palju lihtsamad,“ sõnas Roosaar.

Roosaare sõnul on kindlasti Eestis probleemiks kallis energia. „Energiamahukad ettevõtted on keerulises seisukorras, samas võiks investeeringuid sinna tulla oluliselt rohkem,“ märkis ta.

Loe pikemat intervjuud Äripäevast

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Coma Investing otsib EKSPORDIMÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

31. august 2017

NPM Silmet otsib TEHNIKAVALDKONNA HOOLDUSJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Ferrometal otsib B2B KLIENDIHALDURIT

M-Partner HR OÜ

24. august 2017

Käsi­raamatud