Sievert Eesti teenis ligi pool miljonit kasumit

Jootmine.
Jootmine.

Erinevaid seadmeid tootev Rootsi firma suurendas Eestis käivet ning tõstis kasumi ligi poole miljoni euroni.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et mehhanismide tootmisega tegeleva Sievert Eesti ASi müügitulu kasvas 2016. aastal (eelneva aastaga võrreldes) 12 protsenti 6,52 miljoni euroni.  Ärikasum tõusis 77 554 euro võrra 441 637 euroni (+21 protsenti).

2016. aastal töötas ettevõttes keskmiselt 35 inimest, võrreldes eelneva aastaga palgati juurde üks töötaja. Käive töötaja kohta suurenes 8,6 protsenti 186 186 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 747 eurolt (2015) 778 euroni kuus (2016).

Ettevõte tegeleb peamiselt jootmis- ja kuumutamisseadmete ning istmesüsteemide õhventiilide tootmisega. „2017. aastal jätkatakse sama tegevust ja eeldatakse samas suurusjärgus või veidi kõrgemaid tootmismahtusid kui aruandeaastal,“ kirjutas firma tegevusaruandes.

Sievert Eesti AS kuulub Rootsis registreeritud ettevõttele Sievert AB. Üle 99 protsendi käibest moodustas tellimuspõhine eksport Sievert AB-le ja teistele samasse gruppi kuuluvatele ettevõtetele, selgub aruandest. Dividende eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara