25. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericssonil parem marginaal, kehvem müük

Ericssoni kontor.
Foto: Meeli Küttim
Rootsi telekommunikatsiooniseadmete tootja Ericsson suutis esimeses kvartalis üllatada prognoositust parema kasumimarginaaliga, kuid müük vähenes.

Käive kahanes 11% 46,4 miljardile Rootsi kroonile analüütikute oodatud keskmise 47,6 miljardi krooni asemel. Brutomarginaal ehk see osa tulust, mis jääb kätte pärast tootmiskulude maha arvamist, oli aga oodatust parem, 30,5%, võrreldes läinud kvartali 26,1 protsendiga, mis oli viimase 15 aasta halvim näit. Analüütikud olid marginaaliks prognoosinud 30%, vahendas agentuur Bloomberg.

„Prioriteet on tõsta kasumlikkust, astudes samal ajal samme tehnoloogia uuendusteks ja turul liidripositsiooni kindlustamiseks,“ ütles Ericssoni tegevjuht Börje Ekholm. Ta lisas ka, et juhtkond ei ole rahul firma kulude struktuuriga ning et praegune säästukava, mida ellu viiakse, ei ole andnud rahuldavaid tulemusi. Nii tuleb täiendavalt pingutada. 

Ericssoni aktsia oli majandustulemuste avaldamise järel languses.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077