Autor: Tööstusuudised.ee • 24. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Adven investeerib Viimsi soojamajandusse 3 miljonit eurot

Adveni katlamaja.
Foto: Adven Eesti
Energiaettevõte Adven Eesti planeerib Viimsi soojamajandusse ligi kolme miljoni euro suurust investeeringut, et ehitada Haabneeme alevikku uus puiduhakke katlamaja ja ühendada kaugküttevõrgud.

Investeeringu järel langeb toasooja hind ligi 12 000 Viimsi valla elanikule vähemalt 12 protsenti, teatas ettevõte.

Tööde käigus ehitatakse ligi 2,5 miljoni euro eest Haabneeme alevikku uus puiduhakke katlamaja ning ligi 500 000 euroga ühendatakse Haabneeme ja Viimsi soojavõrgud. Ühendamine võimaldab mõlemas piirkonnas saada kasu odavama kodumaise kütuse kasutamisest ja soojuse hinnad võrdsustada.

“Viimsi üleviimine soodsamale puiduhakke küttele sõltub veel vaid KIK-i toetusotsusest, kuid kogemused näitavad, et sarnase positiivse mõjuga projektidele paneb KIK reeglina õla alla,” selgitas Adven Eesti juhatuse esimees Urmo Heinam. “Ehitustöödega loodame asjade sujudes alustada juba käesoleval sügisel ja uus katlamaja võiks valmis olla järgmise aasta lõpuks.”

Viimsi abivallavanema Oliver Liidemanni sõnul on uuele katlamajale juba mõnda aega sobivat pinda otsitud ja on rahul, et pikaajaline maakasutusleping soojusettevõttega sai sõlmitud ning uue katlamaja ehitus võib lähiajal alata. “Viimsi vallavalitsusel on selles piirkonnas kaks lasteaeda, lähitulevikus juba ka kaks kooli ja teisi allasutusi - tänu soodsamale soojuse hinnale võidab pool meie valla elanikest ja valla eelarves tekib märkimisväärne kokkuhoid,” selgitas Liidemann planeeritud katlamaja olulisust vallale.

2013. aastast ette valmistatud Haabneeme puiduhakke kaugküttekatlamaja võimsuseks on projekteeritud 6MW ja ehitustööde maksumusest ligi poolele summale küsitakse toetust Keskkonnainvesteeringute Keskusest. Uut valmivat katlamaja jäävad tipukoormuste katteks ning puiduhakke katlamaja hooldusperioodidel toetama täna töötavad gaasikatlamajad.

Adven Eesti on üks Eesti suurimaid soojuse tootjaid, mis tegutseb kaheksateistkümnes piirkonnas üle Eesti. Ettevõte pakub energialahendusi tööstus- ja teenindussektoris, varustab soojusega era- ja ärikliente ning tegeleb maagaasi jaotamise ja müügiga.

 

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077