Autor: Tööstusuudised.ee • 18. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallegg investeeris pea pool miljonit eurot pakendamisliini

Talleggi tootmine Tabasalus.
Foto: Tallegg
Tallegg investeeris pea pool miljonit eurot Tabasalu lihatööstuse tootmise automatiseerimisse.

Talleggi tooteid valmistava AS HKScan Estonia juhatuse esimehe Anne Mere sõnul on tal hea meel näha, et see, kuidas toidu valmimine tööstustes mõjutab keskkonda, on saamas üha olulisemaks näitajaks ka tarbijate silmis.

“Oleme aastaid panustanud sellesse, et meie tegevus koormaks võimalikult vähe meid ümbritsevat keskkonda. Tegeleme selle saavutamiseks pidevalt tootmisseadmete ja -tehnoloogiate kaasajastamisega ning töötame välja keskkonnasäästlikumaid tootekontseptsioone,” kommenteeris Mere pressiteate vahendusel. 

„Loodussäästlik ja mugav pakend on ostumomendil üha kaalukamad argumendid. Nii on ka Talleggi uued pakendid 100% taaskasutatavad ja nende valmistamiseks kulub kuni 71% vähem materjali. Lisaks nõuab uus pakend oluliselt vähem ruumi, mistõttu vajavad uued kotid võrreldes ämbritega 96% vähem transportimist ja sellega käsikäes väheneb ka süsihappegaasi emissioon. Mõistagi aitab ruumisäästlikum pakendilahendus vähendada tekkivat prügi ka kodudes,” lisas Mere.

Lisaks ettevõtte ökoloogilise jalajälje vähendamisele automatiseerib uue liini kasutuselevõtt tootmist, mistõttu kasvab tootlikkus sellel tootmisliinil 50%.

Talleggi tooted kuuluvad AS HKScan Estonia tootevalikusse. AS HKScan Estonia on Eesti suurimaid toiduainetööstuse ettevõtteid, mis kuulub HKScan kontserni. HKScan on Põhjamaade juhtiv lihaekspert, mis toodab ja turustab sea-, veise, linnu- ja lambaliha, töödeldud liha ning valmistoite. HKScani kliendid on jaemüügi ja toitlustusega tegelevad ettevõtted, tööstused ning ekspordisektorid. Ettevõtte koduturud asuvad Soomes, Rootsis, Taanis ja Baltimaades, eksporditakse pea 50 riiki. HKScani netokäive oli 2016. aastal 1,9 miljardit eurot ja kontsernis töötab ligikaudu 7 300 töötajat.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077