Kirjanen Jüri Ratase valitsusest: õudne mürgel läks lahti

Raul Kirjanen
Raul Kirjanen

Graanul Investi omanik Raul Kirjanen annab harva usutlusi, aga kui siiski nõustub, räägib südamest. Kirjaneni arvates piirab riik liigselt Eesti erametsaomanikke, raiskab mõttetustele hiiglaslikke summasid ega mõtle valimistsüklist kaugemale.

"Riigikapitalismi erinevus päris kapitalismist on see, et riske võtab riik ja kodanikud, mitte investor ja ettevõtted. Tihti neid riske ei hinnata või hinnatakse valesti. Seda ei juhtuks siis, kui riske võtaksid ettevõtted ja nende omanikud. Seetõttu juhtubki, et riik teeb palju investeeringuid, mille kohta võiks tagantjärele öelda, et need olid valed," räägib Kirjanen Delfi Ärilehes.  

Uue valitsuse kohta ütleb Kirjanen, et algus oli paljulubav. "Mulle meeldis, et mingid 17 aastat kestnud dogmad lammutati lahti. Õudne mürgel läks lahti. Kümne aastaga ei ole ka nii palju eri maksumuudatusi lagedale tulnud kui nüüd mõne kuuga. Selline laamendamine ei ole üldse mõistlik ega jätkusuutlik," märkis Kirjanen.

Loe pikemalt Delfi Ärilehest

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara