Autor: Tööstusuudised.ee • 11. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Masinatööstuse liit tunnustas aasta tublimaid

Eesti Masinatööstuse Liidu üldkogu 6. aprillil Tallinna Lasnamäe Mehaanikakoolis.
Foto: Eesti Masinatööstuse Liit
Eesti Masinatööstuse Liidu üldkogul tunnustati organisatsioone ja inimesi, kes on selle tööstusharu arendamisel silma paistnud ja panuse andnud.

Liidu üldkogu toimus 6. aprillil Tallinna Lasnamäe Mehaanikakoolis. „Masinatööstuse roll Eesti majanduses on väga oluline ja sektor on täna kasvamas,“ ütles Eesti Masinatööstuse Liidu juhatuse esimees Indrek Rohtma pressiteate vahendusel.

„Soovimegi läbi tunnustamise öelda aitäh neile, kelle tegevus on masinatööstust väga selgelt edendanud,“ sõnas Rohtma.

Kaks Aasta Tegu

Liidu teatel on kaalukaimaks kategooriaks Aasta Tegu, millele pretendeeris tänavu viis kandidaati, kellest kaks kandidaati said võrdselt hääli. Seetõttu otsustati välja anda kaks auhinda. Aasta Tegu 2016 tiitli sai liikmesettevõte Hekotek, sest nende äriedu ja aasta ettevõtjaks valimine on aidanud masinatööstust ühiskonnas laiemalt populariseerida.

Aasta tegu 2016 tiitli sai ka Kutsekoja OSKA masina- ja metallitööstuse raport, sest nii põhjalikku uuringut tööjõu prognoosimisel ei ole varem läbi viidud ning tulemuste alusel on oluliselt lihtsam kujundada muutusi hariduses koostöös ettevõtjatega. 

Aktiivseima liikme tiitli pälvis Silwi Autoehituse AS eesotsas Tõnis Raametsaga, kes on panustanud aega ja ressursse mitmetes erinevates projektides, teiste seas näiteks osalenud õppekava komisjonides ja võõrustanud õpilasgruppe. „Tõnise ja Silwi Autoehituse missioonitunne ja initsiatiivikus on eeskujuks kõikidele masina- ja metallitöö sektori ettevõtetele,“ rääkis Rohtma.

Aktiivseima juhatuse liikme tiitli pälvis Hendrik Ross ettevõttest Aramet OÜ. Hendrik on hoolimata sellest, et ta igapäevaselt oma ettevõtet veab, algatanud palju uusi projekte ja leidnud aega, et aidata kaasa valdkonna arengutele mitmel rindel. „Ilma Hendriku eestvedamiseta oleks päris mitmeid teemasid, milleta Eesti oleks väga palju kaotanud,“ selgitas Indrek Rohtma 

Eesti Masinatööstuse Liidu aasta 2016 sõbraks valiti DNB pank, kes on olnud strateegiliseks partneriks ja aidanud näiteks uute kontaktide, värske majandusinfoga ja panustanud projektidesse ka rahaliselt. „Nad on meie Aasta Sõbra tiitli igati auga välja teeninud,“ sõnas Rohtma.

Eesti Masinatööstuse Liitu kuulub täna 58 tööstus- ja tehnoloogiaettevõtet ning haridusasutust. Aasta tublimate valiku tegi Eesti Masinatööstuse Liidu juhatus koosseisus juhatuse esimees Indrek Rohtma, Marek Pakkin (Tallinna Tehnikakõrgkool), Kristo Karjust (Tallinna Tehnikaülikool), Priit Lind (BLRT), Joosep Mäe (Custom Metal), Tõnu Lelumees (IMECC), Tõnis Raamets (Silwi Autehitus, Hendrik Ross (Aramet) ja büroost Triin Ploompuu, Kersti Vatter ja Kätri Kaik.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077