Mäki: Eesti ei saa tööstusettevõtete sulgemist endale lubada

Heikki Mäki
Heikki Mäki

Kui väga me ka ei soovi positsioneerida Eestit üksnes e-riigina, ei saa me endale lubada tööstusettevõtete sulgemist, kirjutab Finesta juht Heikki Mäki Äripäevas.

Mina usun tööstusse. Kui väga me ka ei soovi positsioneerida Eestit üksnes e-riigina, ei saa me endale lubada tööstusettevõtete sulgemist. E-residentsus annab võimaluse nii-öelda laenata Eestile inimesi juurde, kuid see on suunatud eelkõige investorite, (idu)firmajuhtide ja valgekraede meelitamiseks. Miks ei võiks paralleelselt välja arendada lahendust, mis seoks Eestiga kolmandates riikides elavaid lihttöölisi?

Tööstusettevõtted annavad tööd erineva kvalifikatsiooniga inimestele liht- ja oskustöölistest kõrgepalgaliste inseneride ja juhtideni, samuti tugiteenuseid pakkuvatele firmadele. Kui tööstus Eestist ära kolib, jääb hulk inimesi töötuks või kolib koos nendega. Selleks, et tagada meie inimestele püsivad töökohad, tuleb otsida ajutist lisatööjõudu madalama elatustasemega riikidest, näiteks Ida-Euroopast.

Loe Heikki Mäki pikemat kommentaari Äripäevast

Osale arutelus

  • Heikki Mäki, Finesta juht

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara