Eesti Gaas sõdib valitsuse otsuse vastu

Eesti Gaasi juht Ants Noot.
Eesti Gaasi juht Ants Noot.

Eesti Gaas tahab, et õiguskantsler hindaks, kas gaasiaktsiisi tõus on õigustatud. Gaasi senise kallinemisega on ettevõtted juba hoobi saanud.

„Jaanuaris oli gaasiaktsiisi arve 7000 eurot suurem, kui oleks eelmisel aastal olnud,“ ütles köögiviljakasvataja Grüne Fee juht Raivo Külasepp ja nentis, et kui gaasiaktsiisi kosumine kiireneb, läheb olukord veel nutusemaks. "Kuna aktsiisitõus halvendab meie konkurentsivõimet, siis on sellel ka pidurdav mõju investeerimisotsustele."

Varem kulutas Grüne Fee aastas gaasile pea 8 miljonit eurot. Kallinev gaas sundis aga vahetama energiaallikat, misjärel kukkus gaasi eest makstav summa 5 miljonile eurole. Külasepp ennustab, et hinna tõustes väheneb selle tarbimine veelgi.

Eesti Gaasi nõukogu esimees Ain Hanschmidt tunnistas jaanuaris, et kahetseb Eesti Gaasi ostu, kui mõtleb gaasiaktsiisi ootamatule tõusule. “Eks oleme praegu hirmul,” lausus Hanschmidt, kelle arvutused ütlevad, et gaasiaktsiis kosub 2014. aastast kuni 2020. aastani 3,4 korda.

Eesti Gaas pöördus nüüd õiguskantsleri poole, kuna eelmise aasta lõpul vastu võetud seadus läheb ettevõtte hinnangul vastuollu põhiseadusega.

Loe pikemalt Äripäevast

Osale arutelus

  • Marge Väikenurm

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara