15. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa taastas Eesti ettevõtete ekspordiload

Eesti lehmad
Foto: Andres Haabu
Venemaa ametliku veebilehe andmetel on Eesti toiduainetööstuse ettevõtete ekspordiload taastatud, teatas veterinaar- ja toiduamet.

Venemaa toidu- ja veterinaarjärelevalvega tegelev asutus Rosselhoznadzor teatas täna oma veebilehel, et nende poolt hiljuti peatatud ekspordiload Eesti toiduainetööstuse ettevõttele on taastatud. Endiselt jäid loata ettevõtted, mis pole Venemaale kaupa eksportinud kolme viimase aasta jooksul või kauem. 

Samas on samal veebilehel näha firmade nimistus, et Eesti ettevõtetel on endiselt ekspordikeeld peal.

Esmaspäeval selgus, et Rosselhoznadzor võttis hiljuti Venemaale ekspordiks luba omavate ettevõtete nimekirjast mahaenamiku Euroopa Liidu toiduainetööstuse ettevõtteid, sh enamiku Eesti ettevõtteid.

Nimekirjast eemaldati ettevõtted, mis pole Venemaale kaupa eksportinud enam kui kolme viimase aasta jooksul. Teiste ettevõtete puhul on luba peatati.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077