8. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB duubeldas kasumit

ABB valmistatud robot
Foto: ABB
Šveitsi tööstuskontserni ABB kasum kasvas neljandas kvartalis üle kahe korra, 204 miljonilt 489 miljoni dollarini, vahendab MarketWatch.

Seejuures oli ABB käive eelmises kvartalis veidi väiksem kui 2015. aastal samal ajal. Neljanda kvartali käibeks kujunes 8,99 miljardit dollarit, olles 3% väiksem kui aasta varem.

Kogu aasta lõikes kukkus ABB käive 5% võrra, 33,83 miljardi dollarini, samas netokasum tõusis 2% võrra, 1,96 miljardi dollarini.

“Neljanda kvartali head tulemused tulevad suuresti tänu elektrivõrkude divisjonile, mis on suutnud hoolimata suurest konkurentsist edukana püsida,” kommenteeris ABB juht Ulrich Spiesshofer.

Ühtlasi andis ABB teada, et juhtkond on otsustanud teha ettepaneku suurendada dividendi 0,02 Šveitsi frangi võrra 0,76 frangile aktsia kohta.

Aktsia langeb

Hoolimata headest tulemustest on ABB aktsia hind täna olnud siiski languses, olles praegu 2,47% punases, kuna tulemused jäid analüütikute ootustele alla ning maailmamajanduse ettearvamatus ei luba kindlaid prognoose teha edasiste majandustulemuste osas. 

Spiesshofer märkis Bloombergile, et maailmamajandus on ettearvamatu, mistõttu on ettevõtte tulemuste osas üksjagu ebakindlust. 

“Suurt pilti vaadates näib, et ABB on naasnud kasvuteele, seda hoolimata pikka aega kestnud murest tulevikutellimuste osas,” kommenteeris Morgan Stanley analüütik Ben Uglow investoritele saadetud kirjas.

Kuigi ABB netosissetulek enam kui kahekordistus, jõudes 489 miljoni dollarini, jäi see siiski alla analüütikute ootustele, kes prognoosisid 543,9 miljoni suurust kasumit.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077