Saksamaa tööstustoodang kukkus järsult

Saksamaa ehitussektor kahanes kuu ajaga 0,9 protsenti.
Saksamaa ehitussektor kahanes kuu ajaga 0,9 protsenti.

Saksamaa tööstustoodang langes detsembris ootamatult palju. Kõige kehvemini läks töötleval tööstusel ja ehitussektoril, kirjutab Bloomberg.

Tööstustoodang, mis on kohandatud hooajalise kõikumise ja inflatsiooniga, langes detsembris 3 protsenti (novembriga võrreldes), teatas Saksamaa majandusministeerium. Bloombergi küsitletud analüütikud prognoosisid 0,3protsendilist tõusu. Tegemist oli halvima numbriga alates 2009. aasta algusest.

Jaanuaris Saksamaa ettevõtete kindlustunne vähenes ning töötleva tööstuse ja teenuste kasv aeglustus. Septembris on tulekul üleriigilised valimised, mis muudavad ettevõtteid ebakindlamaks. Lisaks mõjutab sakslaste tulevikku ka Brexit ning USA protektsionism. Tõsi, majanduse praegune seis on jätkuvalt positiivne, sest tehaste tellimuste arv kasvab ning töötuse määr on kukkunud rekordmadalale.

„Numbrid ei ole kuidagi majanduse põhinäitajatega nõrkusega seotud. See on seotud tööpäevadega – paljud ettevõtted lihtsalt ei tegutsenud pühade ajal,“ ütles UniCrediti Saksamaa ökonomist Andreas Rees. Nõrgem tootmine peaks tema sõnul tähendama, et SKP prognoosides tehakse väiksed kärped.

Tööstustoodangu languse põhjustas eelkõige töötleva tööstuse 3,4protsendiline langus, selgub andmetest. Ehitussektor kukkus detsembris 1,7 protsenti (eelmise kuuga võrreldes) ja energiatootmine langes 0,9 protsenti.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

NPM Silmet otsib TOOTMISJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Ferrometal otsib B2B KLIENDIHALDURIT

M-Partner HR OÜ

24. august 2017

NPM Silmet otsib TEHNIKAVALDKONNA HOOLDUSJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Käsi­raamatud