7. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti suurim ravimitootja on bürokraatia tõttu Leetu pagemas

Ravimitootja Interchemie vaatab Eesti asemel Leedu poole
Foto: Andras Kralla
Eesti suurim ravimitootja, geneerilisi veterinaarravimeid valmistav Interchemie Eesti on pikalt ravimiametiga müügilubade pärast vägikaigast vedanud ning vaatab nüüd lootusrikkalt hoopis Leedu poole.

Ettevõte alustas tegevust 1999. aastal ning 2002. aastaks oli neil Eestis 74 müügiluba, enamikust neist jäi ettevõte ilma pärast seda, kui veterinaarravimite müügilubadega tegelemine anti ravimiameti pädevusse, kirjutab Postimees

Ravimiamet otsustas 2000. aastate keskel mitte uuendada 19 Interchemie ravimi müügiluba ja 23 juba varem peatatud müügiluba tühistati, kuna taotluste andmed ei vastanud nõuetele. Siis sai ettevõte load kohtu kaudu tagasi, kuid jäi neist järgnevatel aastatel taas ilma. 

Ravimiameti sõnul täidavad nad ette antud nõudeid, Interchemie hinnangul urgitsetakse bürokraatlikult ning riik ei suuda otsustada, mida ta tahab. 

Ettevõtte registratsiooniosakonna juhataja Sander Murumetsa sõnul nende viimase ravimi müügiloa menetlemine kestis lubatud 7 kuu asemel 32 kuud. 

Sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsleri Maris Jesse sõnul peab ravim olema ohutu, efektiivne ja kvaliteetne ning ravimi tootja peab selle kohta esitama tõendavad andmed. 

Loe pikemalt Postimehe majandusportaalist

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077