Autor: Tööstusuudised.ee • 1. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toidusektor saab uutele turgudele minemiseks toetust taotleda

Maaeluminister Tarmo Tamm
Foto: Riigikantselei
Euroopa Komisjon avas teavitus- ja müügiedendusmeetme taotlusvooru. Põllumajandustoodetele uute turgude leidmist toetatakse 2017. aastal kokku 133 miljoni euroga, teatas maaeluministeerium.

„Ülemaailmsel turul konkurentsis püsimiseks peavad Eesti ettevõtjad järjepidevalt uusi sihtturge leidma,“ ütles maaeluminister Tarmo Tamm.

„Ettevõtjatel on mõistlik astuda uutele turgudele sisenemiseks järgmisi samme ja kasutada võimalust koostöös toetust taotleda.“

Euroopa Komisjoni teavitus- ja müügiedendusmeetme eesmärk on tugevdada Euroopa Liidu (EL) liikmesriikide toidutootjate konkurentsipositsiooni. Toetust on võimalik taotleda põllumajandus- ja toidusektori organisatsioonidel, mis ühendavad tootjaid ja töötlejaid. Toetusmäär olenevalt programmi tüübist ja sihtturust on 70–85 protsenti.

Meetme toel saab korraldada põllumajandussaaduste ja toidutoodete tutvustamise teavituskampaaniaid EL siseturul ning kolmandates riikides.

Meetme eelarvest on 43 miljonit eurot kavandatud mitme EL liikmesriigi koostöös esitatavate programmide kaasrahastamiseks. 85,5 miljonit eurot kavandatud programmidele, mille taotlejad on pärit ühest liikmesriigist. 4,5 miljoni euro suurusele reservile avatakse eraldi taotlusvoor erakorraliste turuhäirete korral.

Taotlusi saab esitada elektrooniliselt Luksemburgis asuvale Tarbija, Tervise-, Põllumajandus- ja Toiduküsimuste Rakendusametile (CHAFEA). 2017. aasta taotlusvoor kestab 20. aprillini.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077