Autor: Tööstusuudised.ee • 23. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SEB tahab start-up’ide meetodid traditsioonilistesse ettevõtetesse tuua

SEB juhatuse esimees Allan Parik
Foto: Raul Mee
SEB rajab panga peamajja Tallinnas innovatsioonikeskuse, kus ettevõtted saavad katsetada uusi kasvumudeleid, mis aitavad neil kasvada konkurentidest kiiremini. Eesmärk on tuua start-up’ide maailmas tõestanud meetodid traditsioonilistesse ettevõtetesse.

SEB eesmärgiks on aidata ettevõtetel viia uuendusi ellu kiiremini, kui see hetkel toimub. Panga peamajja loodava innovatsioonikeskuse idee on tuua kokku ettevõtted, kes soovivad oma arengus astuda sammu edasi ja erinevaid lahendusi katsetades leida selleks parim tee, teatas pank. 

„Eesti ettevõtjad investeerivad oma tegevusse enam kui Euroopa kolleegid, samas suudavad mõned meist kesisemate investeeringutega riigid oma tootlikkust paremini kasvatada. Eesti ettevõtete investeeringud on olnud languses alates 2013. aasta algusest ja võib-olla just seetõttu, et ettevõtted ei leia valdkondi, kuhu investeerimine aitaks kiiremini kasvada. SEB loodava keskuse pikem eesmärk on otsida süstemaatiliselt ja pidevalt meie klientide äritegevuses kohti, mille arendamine võiks kaasa tuua kasumlikkuse hüppelise kasvu," ütles SEB juhatuse esimees Allan Parik. 

Keskuse tuumaks on programm, mis aitab tegutsevatel ettevõtetel jõuda plaanini, kuidas juba kolme kuni kuue kuu perspektiivis astuda oma äritegevuses samm edasi. Kõige aluseks on ambitsiooni seadmine, et millised eesmärgid on realistlikud, sest oma võimaluste alahindamine ongi üks Eesti majandusarengu kitsaskohti.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077